r
Nosalty Logó

Mézes zserbó 2.

NS
Mézes zserbó 2.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

522
Kalória
8g
Fehérje
89.6g
Szénhidrát
14.7g
Zsír
23.3g
Víz
50.3g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
49.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 522 kcal
  • 6% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 5203 kcal
  • 6% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 266 kcal
  • 6% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    89.6 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 522 kcal
  • 6% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    80.4 g

Zsír

  • Összesen
    146.6 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3231.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    941 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    835 mg
  • Nátrium
    1036 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    895.5 g
  • Cukor
    494 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    233.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1084 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 5203 kcal
  • 6% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    11.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 266 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat, az egész tojást, a cukrot, a tejet és a mézet gőz fölött összefőzzük.
  2. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet és sima tésztává gyúrjuk.
  3. Három cipóba osztjuk és legalább fél órán át pihentetjük.
  4. Vékonyra nyújtjuk a cipókat és sütőpapírral borított tepsiben, vagy a tepsi hátán előmelegített sütőben, 8-10 perc alatt megsütjük. Majd hagyjuk teljesen kinűlni.
  5. A töltelékhez a tejet fölforraljuk a cukorral, majd beleszórjuk a búzadarát és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve jó sűrűre főzzük.
  6. Ha kihűlt, hozzáadjuk a cukorral habosra kevert vajat. A reszelt citromhéjjal és levével ízesítjük.
  7. A lapokat egyenként vékonyan megkenjük lekvárral, majd rásimítjuk a krémet és egymásra helyezzük őket.
  8. A mázhoz a kakaóport csomómentesen elkeverjük a cukorral és a vízzel. Ezután nagyon sűrűre főzzük, majd rögtön ráöntjük a legfelső lapra és egyenletesen elsimítjuk rajta.
  9. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Az recept a Nagy Süteményeskönyv-ből való, egy kis átalakítással. 4 lap helyett 3 lapból készítettem, és mivel nem nagyon szeretjük a vajas/ margarinos krémeket, ezért úgy csináltam, hogy a tejes-búzadarás részét az eredeti recepthez képest megdupláztam, a vaj és cukor mennyiségének pedig csak a felét vettem. Lényegében szinte ugyanolyan, mint a mézes krémes.

Nosalty stories

További receptek

Lávasüti

Ha gyorsan akartok villantós desszertet varázsolni az asztalra, akkor készítsétek el ezt a pofonegyszerű lávasütit. Ez a francia édesség ugyanis egyáltalán nem igényel komoly konyhai ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek