Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes zserbó

Gluténmentes zserbó
Gluténmentes zserbó
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mióta mind a 3 gyermekem gluténérzékeny, át kel alakítanom a recepteket gluténmentessé.  A zserbót is sikerült :) 

hozzávalók / 6 adag

Tésztához

Töltelékhez

Csokimázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk enyhén cukrozott langyos tejben.
  2. A többi cukrot a sütőporral, a liszttel összekeverjük, s a margarinnal elmorzsoljuk.
  3. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a tojássárgáját.
  4. Puha, lágy tészta készül belőle, liszttel lehet alakítani rajta, hogy jól nyújtható legyen.
  5. Letakarva 20 percet pihentetjük, majd 3 részre osztjuk, és egyenként kinyújtjuk.

Töltelékhez

  1. Az első tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekvárral megkenjük
  2. Cukrozott-citromhéjas darált dióval megszórjuk.
  3. Ezt megismételjük, majd rátesszük a felső tésztát is.
  4. Tetejét villával megszurkáljuk, majd közepes lángon készre sütjük.

Csokimázhoz

  1. Gőz fölött az összes hozzávalót összemelegítjük.
  2. Majd ha egyneművé válik, kicsit hűlni hagyjuk.
  3. Ha kihűlt, rákenjük a kihűlt tésztára.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 337
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

GMfamily

Mióta szakács: 2017.06.03.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Somat Karácsonyi Receptverseny
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

reform zserbó

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

696
gluténmentes lisztkeverék 215 g
porcukor 65 g
gluténmentes sütőpor 6 g
margarin 75 g
tej 50 ml
tojássárgája 1 db
friss élesztő 12 g
1 csipet
sárgabaracklekvár 20 dkg
cukor 90 g
dió 120 g
citromhéj 1 citromból nyert
margarin 7.5 dkg
cukor 7.5 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 púpozott ek
tej 2 ek