r
Nosalty Logó

Mézes zserbó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Varga Tiborné
Mézes zserbó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1958 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 7826 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 348 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    76.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    868.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    291.5 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    551 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    519 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 1958 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    98 g

Zsír

  • Összesen
    307.6 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    416 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3474.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    761 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    1128 mg
  • Nátrium
    989 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1166 g
  • Cukor
    646 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2205 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    414 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2075 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1551 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    627 micro
Összesen 7826 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 348 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojást, a zsírt, a cukrot, mézet gőz fölött jól kikeverjük, végül belerakjuk a szódabikarbónát és a lisztet. Ebből 4 lapot sütünk (kb. gáztepsi nagyságúakat!) Vigyázat, hamar sül!
  2. A 4 dl tejben sűrűre főzzük a 3 ek búzadarát.
  3. A margarint kikeverjük a porcukorral, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat is belekeverjük. Ha kihűlt a gríz, azt is belekeverjük a krémbe.
  4. Elkezdjük összerakni: lap , krém, lap , lekvár, lap, krém, lap, csoki a tetejére.
  5. Másnapra puhul meg, akkor szeleteljük!
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 262
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 59548
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Varga Tiborné 13 recept

Nagyon kiadós és finom édesség!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legkedveltebb húsvéti sütemények

Itt a húsvéti szezon a nyakunkon, vele együtt készülhetnek kiskonyhánkban a legkedveltebb húsvéti sütemények is! Tekercsek, mézes krémesek répatorták, egyesüljetek!

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.