r
Nosalty Logó

Zöldborsóleves csirkehússal Katrin konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katrin
Zöldborsóleves csirkehússal Katrin konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 332 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1322 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 49 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1087.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    689 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    552.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    517 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    1248 micro
  • β-karotin
    3187 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1346 micro
Összesen 332 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.4 g

Zsír

  • Összesen
    61.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    311 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4348.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    988 mg
  • Nátrium
    2757 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    2210.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2070 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    475 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    800 micro
  • α-karotin
    4993 micro
  • β-karotin
    12747 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    5385 micro
Összesen 1322 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    186 micro
  • β-karotin
    475 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 49 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra összekockázzuk, s picit megpirítjuk az étolajon.
  2. Rászórjuk a zöldborsót, a megtisztított és apróra felkarikázott zöldséget és répát, s párat keverünk rajta, majd felöntjük kb. 1,5 liter vízzel. Megsózzuk, belerakjuk a csirkehúsokat, s kb. 30 percig főzzük, néha megkevergetjük.
  3. Ha apróbb csirkehúsokat raktunk a levesbe, akkor ennyi idő elég is, hogy megpuhuljon. De ha mégsem puhult meg, még kb. 10 percet főzzük.
  4. Ezután beletesszük a tésztát, s még kb. 8 percig főzzük a levest, néha megkevergetjük, beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet, s el is készült a zöldborsólevesünk.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 5733
  • Feltöltés dátuma: 2019. augusztus 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Én a rántott húsokat csirkecombból szeretem, de úgy, hogy kicsontozom, kicsi húst azért hagyok rajta, a csontot lefagyasztom, s amikor zöldborsólevest vagy húslevest főzök, abba belefőzöm. Finom ízt ad a levesnek. 

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek