Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárgakrémleves 8. - tárkonyos

Spárgakrémleves 8. - tárkonyos
Spárgakrémleves 8. - tárkonyos
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Meleg van, ráadásul még spárgaszezon is van... Nagyon jól jön ilyenkor ez a könnyű kis leveske.  A spárgának nincs túl karakteres íze, nagyot dob rajta egy kis tárkony. Szárítottból kevés is elég, mert intenzív.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Levesgyönggyel, krutonnal kínáljuk. Kipróbálhatjátok a Kakukkfüves kenyérrudaimat is hozzá, szerintem nem fogjátok megbánni...:)
Ha valaki rántás nélkül szeretné készíteni, akkor csak habarja be a tejszínnel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgákat megtisztítjuk, keményebb végüket levágjuk, és feldaraboljuk. Enyhén sós vízben főni tesszük a fokhagymával együtt.
  2. Ha megfőtt, leszűrjük (a főzőlét meghagyjuk), és egy kevés lével összeturmixoljuk.
  3. A vajból és lisztből vékony rántást készítünk, felengedjük a főzőlével, és beletesszük a turmixolt spárgát is. Borssal, sóval, cukorral ízesítjük, és beletesszük  a tárkonyt.
  4. Hozzáöntjük a tejszínt vagy tejfölt, jól összeforraljuk, és a tűzről levéve citromlével ízesítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 31 654
elküldve: 11
receptkönyvben: 207
elkészítve: 8/19
Facebookon megjelent: -

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
diéta: tojásmentes

egyéb elnevezések

csirág krémleves, tejszínes spárgaleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

130
zöldspárga 50 dkg
fokhagyma 2 gerezd
fehér bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tárkony 0.5 teáskanál
citromlé 1 fél citromból nyert
cukor 1 teáskanál
főzőtejszín 2 dl
víz 1.5 l