Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldségleves tigrisrákkal

Zöldségleves tigrisrákkal
Zöldségleves tigrisrákkal
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem az ilyen leveseket, amiben rák van. Egyszerűen készítettem el, még gyerekeknek is kiváló.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rákokat megtisztítjuk és megmossuk. A hagymát apróra vágjuk. Egy fazékban olajat hevítünk, és a hagymát megpároljuk, a fokhagymát is belevágjuk. Sózzuk, borsozzuk.
  2. A szárzeller felét felaprítjuk, a sárgarépát felkockázzuk és a burgonyát is.
  3. A hagymára dobjuk a zöldségeket is és jól elkeverjük, majd lisztet teszünk bele, kicsit pirítjuk a zöldségekkel együtt, és felöntjük vízzel. Amikor felforr, beledobjuk a leveskockát és az aprított petrezselymet.
  4. Amikor már majdnem kész a leves, akkor tesszük bele a rákokat és a bort, meg a citromlevet. 1 ek szójaszószt is keverünk hozzá.
  5. 5 percet főzzük, és már tálalhatjuk is.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 601
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
312 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
receptverseny: Liza, a rókatündér receptverseny
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tigrisrákos leves, zöldségleves rákkal, pikáns leves rákkal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

336
halványító zeller 0.5 közepes szár
sárgarépa 2 közepes db
burgonya 30 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
petrezselyem 1 csokor
tigrisrák 20 dkg
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
leveskocka 1 db
fehérbor 1 dl
citromlé 1 tk
finomliszt 1 csapott ek
szójaszósz 1 ek
napraforgó olaj 1 dl
víz 1.5 l