Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borleves fahéjhabbal

Borleves fahéjhabbal
Borleves fahéjhabbal
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezzel a recepttel igazán finom ünneppé varázsolhatjuk karácsonyunkat. Cseh János szerint a torkoskodás megengedett, sőt kötelező, ámbár szerintem ezt a levest mértékkel kell ízlelgetni, ugyanis karakteres íze van. 

hozzávalók / 4 adag

A habgombóchoz

A leveshez

ajánlat

- A habgombócokat készíthetjük vízbe mártogatott fagylaltkanállal is, így szép kerekded gombócaink lesznek.

- Ha gyerekek is esznek a levesből, forraljuk a bort és a vizet 5 percen keresztül.

- A fahéjhab kiválóan illik hideg gyümölcslevesekhez is. 

- Ha a sok karácsonyi teendő miatt nem jut idő a habgaluska elkészítésére, tálaljuk a levest nagy szemű mazsolával meghintve. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjét verjük kemény habbá 1 csipet sóval és a cukorral, majd fűszerezzük a fahéjjal. Forraljunk fel vizet, adjuk hozzá a bort és a cukrot. Amint elolvadt a cukor, adagoljunk a cukros-boros vízbe gombócokat, és főzzük 2 percig. A megfőtt galuskákat szedjük ki egy edénybe.
  2. Keverjük habosra a tojások sárgáját a tejszínnel, majd tegyük félre. Forraljunk fel 2 dl vizet a borral, a cukrokkal és a csipet sóval.Töltsük át egy habüstbe, majd állítsuk forró vízgőz fölé. Keverjük hozzá a tojássárgájával elkevert tejszínt. Reszeljük bele a citrom héját, majd habverővel kevergetve sűrítsük be.
  3. Végül ízlés szerint ízesíthetjük még pár csepp citromlével. Kis lángon tálalásig tartsuk melegen.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 27 703
elküldve: 10
receptkönyvben: 383
elkészítve: 24/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Csutak Enikő

Mióta szakács: 2011.10.09.
81 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

borleves habgaluskával, tojáshabos borleves, habos fehérboros leves

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

toth.brigi
toth.brigi Tue, 2013-12-24 12:11

Isteni finom lett, nem is értem eddig miért nem csináltam :) Én nem találtam elég sűrűnek, így egy fél csomag vanília pudinggal adtam meg neki az áhított sűrűséget :) köszönöm az ötletet, boldog karácsonyt :)

401
tojásfehérje 4 db
1 csipet
cukor 2 ek
fahéj 1 kk
fehérbor 1 dl
cukor 2 ek
víz 9 dl
tojássárgája 4 db
habtejszín 2 dl
fehérbor 4 dl
cukor 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
citromhéj 0.5 citromból nyert
citromlé 5 csepp