r
Nosalty Logó

Kovászosuborka-leves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kovászosuborka-leves
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 531 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 54 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 134 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1434 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    365 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    605 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    580.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    131 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 531 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 54 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kovászos uborkákat egy kevés lével együtt leturmixoljuk, amíg krémes állagot nem kapunk.
  2. Ezután hozzákanalazzuk a tejfölt, és lassan felöntjük a maradék lével.
  3. Alaposan összedolgozzuk a turmix segítségével.
  4. Fagyasztóban fél órát, vagy hűtőben másfél-két órát állni hagyjuk. Eközben elkészítjük a levesbetétként szolgáló pirított zsemlét.
  5. A zsemléket kis kockákra vágjuk, sütőpapírra tesszük, majd 220 fokon, légkeveréses sütőben aranybarnára pirítjuk.
  6. Felaprítjuk a kaprot, a hideg leveshez szórjuk a zsemlekockákkal, és a hőségben jóízűen elfogyasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1369
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 03.

Ajánló

A megmaradt zsemlekockák tárolására kiváló maga a sütőpapír. Kis batyut hajtogatok belőle, majd egy befőttes gumival vagy szalaggal átkötöm, így teszem el a kenyeres ládába/fiókba/szekrénybe/dobozba (kinek mi van otthon). Ha vendégek érkeznek, csak kibontom a szalagot, és papírban teszem ki az asztalra. Rusztikus, de kellemes látványt nyújt, és újra fel tudtam használni a sütőpapírt is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nemrég találkoztam egy étteremben ezzel a levessel. Találtam is hozzá receptet, azonban mivel az egyszerűséget tartom az egyik legfontosabbnak a konyhámban, úgymond lebutítottam a tejszínes, mascarponés fokhagymachipses változatokhoz képest. Egy jó alaplevest aztán később bármivel megbolondíthatunk. Ez pedig az!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek