r
Nosalty Logó

Zöldséges vega samosa

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Receptműves
Zöldséges vega samosa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A zöldséges töltött réteshez

A sütéshez

Összesen 668 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A zöldséges töltött réteshez

A sütéshez

Összesen 2673 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A zöldséges töltött réteshez

A sütéshez

Összesen 157 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    230.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1477 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 668 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    37.1 g

Zsír

  • Összesen
    187.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1243 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    633 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    923.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    595 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    171 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5908 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 2673 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    73.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    146 micro
  • β-karotin
    350 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 157 Kcal

Hozzávalók

A zöldséges töltött réteshez

A sütéshez

Elkészítés

A zöldséges töltött réteshez

  1. A zöldségeket tisztítsuk meg, a krumplit és a répákat kockázzuk fel, majd enyhén sós vízben főzzük puhára.
  2. A vöröshagymát szeljük apróra, 1-2 ek olívaolajon pirítsuk meg, adjuk hozzá a reszelt, vagy apróra szelt fokhagymát és a felaprított gombát, majd pároljuk, amíg a gomba megpuhul.
  3. Ha a krumpli és a répák megfőttek szűrjük le, és villával törjük össze, majd keverjük hozzá a megpárolt gombát és fűszerezzük.
  4. Kettesével kihajtogatjuk a réteslapokat és hosszában harmadoljuk, így 6 db két egymáson fekvő csíkot kapunk. Mindig egy kétlapos csíkkal dolgozzunk, a töltést a lenti képsor mutatja, ha elkészült a batyu, kenjük meg a széleket felvert tojásfehérjével (összeragasztja, nem engedi ki a tölteléket).
  5. Ha elkészültek a batyuk, forró olajban pár másodperc alatt süssük aranybarnára.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 17887
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 29.

Ajánló

A hajtogatáshoz segítség. Más töltelékkel, akár darált hússal és fűszerekkel is készíthető. A hajtásnál ügyeljünk a sarkokra, jól zárjanak, ha bekentük tojásfehérjével, nyomjuk össze a sarkokat. Ha marad töltelék, adjuk hozzá a felütött tojássárgáját és a maradék fehérjét, formázzunk gombócokat, hempergessük zsemlemorzsába és süssük ki a forró olajban.  

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Zöldséges vega samosa
Receptműves 119 recept

A szamósza indiai eredetű, mindenféle pikáns töltelékkel töltött, bő zsiradékban kisütött tésztabatyu. Lehet készíteni gyúrt tésztából, de most a gyorsabb verziót, a réteslapot választottam... A fűszerezést (is) természetesen tetszőlegesen lehet változtatni, érdemes azonban az indiai ízvilágot követni...    

Hozzászólások

pragaizita

Elkészítettem a karácsonyi maradékok felhasználásával. Nem ízlett! Túl olajos volt. Azt hiszem adok a receptnek még egy esélyt, és megpróbálom süt?ben is, hátha úgy élvezetesebb lesz az ízvilág:(

Törölt felhasználó

Talán azért nem ízlett, mert botorság rétestésztát olajban sütni, mert olajos lesz, akárhogy igyekszik is az ember. Javaslom nézz más samosa recept után, ahol a tésztát is elkészítik, sokkal jobban jársz vele. A szakácsnak pedig halkan jegyezném meg, hogy ez nem samosa. Ez egy olajban kisütött rétestésztabatyu,de biztos finom. A majdnem olyan, mint a samosa, pont nem teszi alkalmassá, hogy úgy hívják. Ha samosát akarsz készíteni, készíts azt és ne vedd el? a rétestésztát.

Receptműves

Kedves Zita, lehet, hogy nem volt elég forró az olaj, illetve nem is kell túl sok hozzá és pár pillanatra kell csak beletenni, ennek ellenére sajnálom, hogy az els? benyomás ilyen lett. Süt?ben még nem próbáltam sütni, örülök, ha megírod, hogy sikerült, ha esetleg úgy is elkészíted :-) Szép napot, Memi

Szilvi6

...létezik nem vega szamosza is? Még sose láttam húst a töltelékben :)

Törölt felhasználó

Én megcsináltam, némi módosítással, és igen finom lett. Elöször is nem volt rétes tésztám, úgyhogy leveles-vajas tésztával csináltam. Másodszor nem olajban sütöttem, hanem beraktam egy tepsin a sütöbe. Ezenkívül nem volt gombám, viszont volt egy póréhagym´´am, és azt raktam bele. Meg némi pirított bacont. Csak javasolni tudom másoknak is ezt a variánst!

Hozzávalók

A zöldséges töltött réteshez

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?