r
Nosalty Logó

Spárga sajtos-krumplis tésztaágyon

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Spárga sajtos-krumplis tésztaágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 759 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3037 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 165 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    55.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    232 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    458 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    418 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    475 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    812 micro
Összesen 759 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    90.1 g

Zsír

  • Összesen
    221.2 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1066 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1899.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    428 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    878 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    928 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1831 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    183 micro
  • K vitamin:
    168 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1671 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1901 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3249 micro
Összesen 3037 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    103 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meghámozott, kockára vágott krumplit forró, sós vízben 15 percig főzzük.
  2. A spárgát szintén lobogó, sós vízbe tesszük 4-5 percre.Ha kész, jól lecsepegtetjük.
  3. Kivajazunk egy 20x30-as tepsit és a tésztát levelenként beleterítjük úgy, hogy a széleken kicsit kilógjon és minden levél közé kenünk a lágy vajból is.
  4. Lereszeljük a sajtot és a főtt burgonyával jól összepasszírozzuk.
  5. A tojásokat elkeverjük a tejszínnel, majd a sajtos burgonyához adjuk és alaposan összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk petrezselyemmel.
  6. A tepsiben várakozó tésztára öntjük és keresztben rárendezzük a lecsepegett, főtt spárgát.
  7. A lelógó tésztaszéleket picit felhajtogatjuk és a maradék vajjal megkenjük a tetejét.
  8. 190 fokon, légkeverésen kb. 25 percig sütjük.
  9. Még melegen tálaljuk.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 10511
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Petra ínyenc sült bébispárgája után árgus szemekkel kerestem az újabb és újabb spárgás recepteket. Természetesen kedvencem, Jamie Oliver oldalán is böngésztem és ott bukkantam a következő finomságra. Picit változtattam a hozzávalókon, nagyon finom, laktató vacsi lett belőle. Az eredeti recept rétestésztával írja, én viszont rosszul emlékeztem és a fagyasztóban itthon csak egy leveles tészta lapult, így jobb híján azzal készítettem...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek