r
Nosalty Logó

Spenótos-ricottás lepény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Spenótos-ricottás lepény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A töltelékhez

Továbbá

Összesen 467 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A töltelékhez

Továbbá

Összesen 3724 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A töltelékhez

Továbbá

Összesen 210 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1032.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2317 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4998 micro
Összesen 467 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.5 g

Zsír

  • Összesen
    240.3 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    805 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8261.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    2633 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    413 mg
  • Foszfor
    1912 mg
  • Nátrium
    3181 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    257.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    793.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2696 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    1575 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    717 micro
  • Kolin:
    487 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1149 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    18537 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39986 micro
Összesen 3724 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    464.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1042 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2248 micro
Összesen 210 Kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

Továbbá

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A spenótot felolvasztjuk, és kb 10 percig főzzük, sózzuk, borsozzuk.
  2. Félretesszük, hogy egy kicsit hűljön. Közben apróra vágjuk a mozzarellát, a parmezánnal és a tojással együtt hozzákeverjük a ricottához.
  3. Ha a spenót kihűlt, a ricottához keverjük, ha szükséges, utánafűszerezzük.
  4. Egy tepsit kicsit kivajazunk-lisztezünk, és az egyik leveles tésztát belesimítjuk, úgy, hogy pereme is legyen, majd villával megszurkáljuk, és elegyengetjük benne a krémet.
  5. A másik leveles tésztával befedjük. Villával azt is jól megszurkáljuk (hogy a krém biztosan jól megfőjön), és a tetejére kenjük a felvert tojássárgát.
  6. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40x5
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 247
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 24203
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 13.

Ajánló

Hidegen-melegen egyaránt finom.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Spanyolokkal, olaszokkal, brazilokkal körülvéve, Németországban muszáj valahogy viszonyulnod a VB-hez. Hát én megtaláltam a számomra legszimpatikusabb módját. Ők csak szurkoljanak, sörözzenek - én gyártom a sörkorit. :)

Hozzávalók

A töltelékhez

Továbbá

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.