Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges-ricottás pite

Zöldséges-ricottás pite
Zöldséges-ricottás pite
105 perc / előkészület: 45 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a nagyon látványos és egészséges zöldséges-ricottás pite főfogásként is megállja a helyét.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A ricottás töltelékhez

Zöldséges részhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mossuk meg a zöldségeket, és hosszúkás szeletekre vágjuk őket egy szeletelővel. Mielőtt elkezdenénk a feltekerést, figyeljünk rá, hogy mindegyik szelet hasonló széles legyen, ehhez lehet, hogy ketté kell vágni őket (a padlizsánt és a cukkinit biztosan), vagy le kell vágni belőle egy kicsit.
  2. Szitáljuk bele a lisztet egy nagy tálba, és adjuk hozzá a sót és a hideg vajat kis darabkákban. Morzsoljuk össze a vajat a liszttel. Öntsük bele a hideg vizet, és formázzuk zsemle alakúra. Csomagoljuk bele egy műanyag fóliába, és tegyük a hűtőbe 30 percre.
  3. 180 fokra előmelegítjük a sütőt. Vajazzuk ki a piteformát.
  4. Egy lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát a piteformánál egy kicsit nagyobbra, és/vagy ügyesen lapítsuk bele és terítsük szét a piteforma aljára és szélére. Szurkáljuk meg az alját villával, majd rakjuk az előmelegített sütőbe 15 percre, ha van kerámia sütőbabunk, akkor egy sütőpapírral fedjük le a tésztát, öntsük rá a babot, és így tegyük be a sütőbe.
  5. A ricottás töltelékhez keverjük össze a ricottát a két tojással, a lereszelt kemény sajttal, valamint a parmezánnal. Adjunk hozzá sót, borsot, szerecsendiót és chilipelyhet ízlés szerint. Öntsük rá a ricottát a már kicsit kihűlt tésztára.
  6. A zöldség feltekerését középről kell indítani, mintha egy kis virágot szeretnénk formázni. Az elejét inkább a kezünkben vagy egy teljesen lapos tálcán tekerjük össze, csak néhány réteg után tegyük a ricottára. Váltogassuk a különböző zöldségszeleteket, hogy szép színes legyen. A lyukakat lila hagymával tűzdelhetjük. Amikor teljesen körbeértünk, akkor egy ecsettel kenjünk be olívaolajjal, és sózzuk, borsozzuk.
  7. Süssük 45 percig, 180 fokon.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 116
elküldve: 1
receptkönyvben: 65
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

wannaBaker - Vera

Mióta szakács: 2017.03.06.
2 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zöldségpite, ricottás lepény

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2017-03-12 16:38

Nagyon jó receptnek tartom, ki is fogom próbálni. Az elkészítése is igényes. Gratulálok hozzá és köszönöm az ötletet.:-)

782
finomliszt 190 g
1 csipet
vaj 110 g
víz 1 ek
ricotta 250 g
gruyére sajt 100 g
parmezán sajt 20 g
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
chilipehely 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
füstölt pirospaprika 0 ízlés szerint
tojás 2 db
cukkini 4 közepes db
padlizsán 1 nagy db
sárgarépa 3 nagy db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek