r
Nosalty Logó

Zöldséges polentalepény

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
A konyha világa
Zöldséges polentalepény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

ragu

polenta

Összesen 479 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

ragu

polenta

Összesen 1917 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

ragu

polenta

Összesen 86 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    669.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    421.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    210 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    1102 micro
  • β-crypt
    234 micro
  • Likopin
    547 micro
  • Lut-zea
    957 micro
Összesen 479 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.2 g

Zsír

  • Összesen
    74.9 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2679.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    482 mg
  • Foszfor
    1618 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1686.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    782 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    838 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    385 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    302 micro
  • β-karotin
    4406 micro
  • β-crypt
    937 micro
  • Likopin
    2187 micro
  • Lut-zea
    3828 micro
Összesen 1917 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    99 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 86 kcal

Hozzávalók

ragu

polenta

Elkészítés

ragu

  1. A kukoricadarát kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben, közepes hőforráson, folyamatos keverés mellett puhára főzzük, majd a vaj hozzáadásával krémesre keverjük. Borsozzuk.
  2. Az olajon megfonnyasztott hagymához keverjük az apróra vágott csirkemellet. Átsütjük.
  3. Hozzákerülnek a felaprított zöldségek, fűszerezzük, összesütjük.
  4. A meleg polentát egy pitesütő formába terítjük, ráhalmozzuk a húsos zöldséget, 180°C-ra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt készre sül.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3400
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldséges polentalepény
A konyha világa 70 recept

Könnyedén elkészíthető, egytálételnek is beillik.

Hozzávalók

ragu

polenta

Címlapról ajánljuk

További cikkek