r
Nosalty Logó

Zöldséges-gombás graham pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zöldséges-gombás graham pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 723 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 2888 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 191 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2253.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    495 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    651 mg
  • Nátrium
    907 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    533 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    842 micro
Összesen 723 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    131.5 g

Zsír

  • Összesen
    117.3 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9014.3 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    1981 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    626 mg
  • Foszfor
    2604 mg
  • Nátrium
    3629 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    344.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    604.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    881 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    490 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    684 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    2131 micro
  • β-crypt
    482 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3367 micro
Összesen 2888 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    599.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 191 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tej felét felmelegítjük a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk néhány perc alatt.
  2. Amíg az élesztő felfut, egy tálba beleöntjük a lisztet, és a zabpelyhet, ezekhez hozzáadjuk a sót és a fűszereket.
  3. Amikor az élesztő felfutott, hozzáadjuk a lisztes egyveleghez, hozzáadunk néhány kanálnyi olívaolajat is. Először fakanál segítségével összekeverjük a hozzávalókat, majd kézzel összegyúrjuk, és hozzáadunk annyi natúr joghurtot, amennyi szükséges ahhoz, hogy egy finom, puha tésztát kapjunk.
  4. Ha a tészta összeállt, meleg helyen, letakarva kelesztjük legalább fél órát, de akár egy óráig is kelhet.
  5. Amíg a tészta kel, előkészítjük a feltéteket. A zöldségeket megmossuk, feldaraboljuk, a sajtot lereszeljük, a pulykamellsonkát felkockázzuk.
  6. Amikor a tészta megkelt, egy tetszőleges sima felületet meglisztezünk. Attól függően, hogy mekkora és milyen vastagságú pizzákat szeretnénk sütni, elosztjuk a tésztánkat 3-4 egyenlő részre. Ezeket egyenként kinyújtjuk a tetszőleges formára, majd beletesszük a tepsibe, amit előtte olívaolajjal kikentünk. Ezután megkenjük natúr joghurttal vagy paradicsomszósszal, és rátesszük a feltéteteket, legfelülre kerüljön a sajt.
  7. Előmelegített sütőben sütjük, amíg rá nem pirul a sajt a tetejére.
  8. Amikor megsült, szépen megesszük :).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 6644
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szeretek pizzát sütni, mert gyors, finom és akárhogy lehet variálni. Volt itthon néhány zöldség és gondoltam, hogy így remekül fel tudom őket használni.

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?