Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges-gombás graham pizza

Zöldséges-gombás graham pizza
Zöldséges-gombás graham pizza
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretek pizzát sütni, mert gyors, finom és akárhogy lehet variálni. Volt itthon néhány zöldség és gondoltam, hogy így remekül fel tudom őket használni.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A feltéthez

A tepsi előkészítéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tej felét felmelegítjük a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk néhány perc alatt.
  2. Amíg az élesztő felfut, egy tálba beleöntjük a lisztet, és a zabpelyhet, ezekhez hozzáadjuk a sót és a fűszereket.
  3. Amikor az élesztő felfutott, hozzáadjuk a lisztes egyveleghez, hozzáadunk néhány kanálnyi olívaolajat is. Először fakanál segítségével összekeverjük a hozzávalókat, majd kézzel összegyúrjuk, és hozzáadunk annyi natúr joghurtot, amennyi szükséges ahhoz, hogy egy finom, puha tésztát kapjunk.
  4. Ha a tészta összeállt, meleg helyen, letakarva kelesztjük legalább fél órát, de akár egy óráig is kelhet.
  5. Amíg a tészta kel, előkészítjük a feltéteket. A zöldségeket megmossuk, feldaraboljuk, a sajtot lereszeljük, a pulykamellsonkát felkockázzuk.
  6. Amikor a tészta megkelt, egy tetszőleges sima felületet meglisztezünk. Attól függően, hogy mekkora és milyen vastagságú pizzákat szeretnénk sütni, elosztjuk a tésztánkat 3-4 egyenlő részre. Ezeket egyenként kinyújtjuk a tetszőleges formára, majd beletesszük a tepsibe, amit előtte olívaolajjal kikentünk. Ezután megkenjük natúr joghurttal vagy paradicsomszósszal, és rátesszük a feltéteteket, legfelülre kerüljön a sajt. 
  7. Előmelegített sütőben sütjük, amíg rá nem pirul a sajt a tetejére.
  8. Amikor megsült, szépen megesszük :).
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 5 773
elküldve: 1
receptkönyvben: 109
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

lordgomba

Mióta szakács: 2012.01.13.
20 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pizza
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldséges pizza, graham pizza, gombás pizza

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

725
graham-liszt 30 dkg
zabpehely 10 dkg
tej 2 dl
élesztő 2.5 dkg
cukor 1 teáskanál
joghurt 1 ek
olívaolaj 3 ek
bazsalikom 1 teáskanál
oregánó 1 teáskanál
1 teáskanál
joghurt 2 dl
pulykamell sonka 10 dkg
zöldborsó 10 dkg
kápia paprika 1 db
gomba 10 dkg
sajt 20 dkg
olívaolaj 1 ek