Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos pizza

Spenótos pizza
Spenótos pizza
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pizza spinaci, vagyis a spenótos pizza az olaszok egyik kedvenc pizzája. Sokkal-sokkal finomabb lett, mint amire számítottam:). A tésztát kissé szabálytalan, rusztikus formájúra hagytam. Ami rákerült: fokhagymás olívaolajon párolt spenót, házi füstölt sonka csíkok, paradicsom, sajt, fenyőmag. Aki szereti a spenótot, próbálja ki!

hozzávalók / 2 adag

A tésztához

A spenótos réteghez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához langyos vízbe keverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, kevés lisztet szórunk rá, felfuttatjuk, majd belekeverjük az olívaolajat.
  2. Tálba mérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, az élesztős keveréket, majd jól bedagasztjuk a tésztát. Letakarjuk, és langyos helyen duplájára kelesztjük.
  3. A fenyőmagot serpenyőben megpirítjuk, és félretesszük.
  4. A sonkát vékony csíkokra szeleteljük, kevés olívaolajon üvegesre sütjük.
  5. Hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát és a mosott, szárított spenótot. 5-6 percig pároljuk, amíg össze nem esik a spenót.
  6. A paradicsomot felszeleteljük.
  7. A megkelt tésztát két kézzel széthúzzuk, kör alakúra formázzuk, és sütőpapírral bélelt nagy tepsire fektetjük.
  8. A spenótot a sonkával együtt a tésztára rakosgatjuk, rátesszük a paradicsomot, megszórjuk reszelt sajttal és pirított fenyőmaggal.
  9. 10 percet pihentetjük, majd előmelegített sütőben készre sütjük.
  10. 5-10 perc pihentetés után, melegen fogyasztjuk.

  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 13 431
elküldve: 2
receptkönyvben: 223
elkészítve: 6/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

nehézség: közepes
kategória: pizza
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pizza spenótosan, spenótos lepény

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsófikacsa
zsófikacsa Sun, 2013-10-20 07:33

:-)!!!! Bár én baconnal csináltam sonka helyett, de jó volt az úgy is!

lilianyu
lilianyu Wed, 2011-11-16 15:15

Kedves Tündér!
Köszönöm gyors válaszod! ma minden kiderül, abban igazad lehet, hogy a nők jobban szeretik, bár a vegetáriánus férfiakat is meg kéne kérdeznünk!?Ja ma csülköt készítek pékné módra és utána lesz vacsinak a Te recepted így biztos siker lesz:D
üdv.: Lili

lilianyu
lilianyu Tue, 2011-11-15 21:03

Kedves Tündér!!

Nagyon guszta a fotó, jaj úgy örülök, hogy megtaláltam a recepted, mert pont ma vettem 1 nagy zacskó friss spenótot a piacon!:)már csak a férjem véleményére vagyok kíváncsi!A fenyőmagot mivel lehetne helyettesíteni???
üdv.: Lili

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Tue, 2011-11-15 22:49

Kedves Lili! Tapasztalatom szerint a spenótos pizzának nagyobb a női rajongótábora:) de reméljük azért sikere lesz. A fenyőmagot helyettesítheted dióval, mandulával.

843
finomliszt 22 dkg
élesztő 1 dkg
víz 1.5 dl
olívaolaj 1.5 ek
cukor 1 teáskanál
1 kávéskanál
spenót 50 dkg
sonka 5 dkg
fokhagyma 3 gerezd
olívaolaj 2 ek
paradicsom 1 nagy db
sajt 10 dkg
fenyőmag 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint