Csirkemellet csíkokra vágjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, és befűszerezzük a csirke fűszersóval, hagyjuk pácolódni.
Gombát, cukkinit és a répát feldaraboljuk, a brokkolit kisebb darabokra szedjük, és 3-5 percig forrástól számítva ételízesítővel megszórva megfőzzük.
A csirkemellet egy nagyobb serpenyőben megpirítjuk, ha kész, egy edénybe kiszedjük, a megmaradt zsiradékra dobjuk a répát, gombát és a cukkinit, megszórjuk egy kis wok fűszerkeverékkel, és pici vízzel puhára pároljuk, majd hozzáöntjük a csirkemellet, és a brokkolit, majd a tejszínt, és pár percig jól összekeverve főzzük, ha kész, levesszük, és hozzákeverjük a rizst.
Frissen, melegen tálaljuk!
pergős rizs
A rizst egy nagyobb bögrében kimérjük, teflon edényben kevés olajjal kevergetve felmelegítjük. A rizshez használt bögrével kimérünk 2 bögrényi vizet, amit vízforralóval felforralunk.
Mikor a rizs felhevült, ráöntjük a forró vizet ügyelve, hogy a felcsapó gőz meg ne égesse a kezünket (előgőzölt, hosszú szemű rizst használjunk, ez a legjobb).
Megszórjuk ételízesítővel, majd lefedjük, a főzőlapot alacsony fokozatra vesszük (9 fokozatos esetében 3-4-esre szoktam), néha kavargatva puhára főzzük.
Vége felé levesszük a fedőt, és gyakoribb kavargatással elpárologtatjuk a fölös nedvességet, ha kész, félretesszük.
*hirdetés/ajánlat
elkészítés
zöldséges hús
Csirkemellet csíkokra vágjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, és befűszerezzük a csirke fűszersóval, hagyjuk pácolódni.
Gombát, cukkinit és a répát feldaraboljuk, a brokkolit kisebb darabokra szedjük, és 3-5 percig forrástól számítva ételízesítővel megszórva megfőzzük.
A csirkemellet egy nagyobb serpenyőben megpirítjuk, ha kész, egy edénybe kiszedjük, a megmaradt zsiradékra dobjuk a répát, gombát és a cukkinit, megszórjuk egy kis wok fűszerkeverékkel, és pici vízzel puhára pároljuk, majd hozzáöntjük a csirkemellet, és a brokkolit, majd a tejszínt, és pár percig jól összekeverve főzzük, ha kész, levesszük, és hozzákeverjük a rizst.
Frissen, melegen tálaljuk!
pergős rizs
A rizst egy nagyobb bögrében kimérjük, teflon edényben kevés olajjal kevergetve felmelegítjük. A rizshez használt bögrével kimérünk 2 bögrényi vizet, amit vízforralóval felforralunk.
Mikor a rizs felhevült, ráöntjük a forró vizet ügyelve, hogy a felcsapó gőz meg ne égesse a kezünket (előgőzölt, hosszú szemű rizst használjunk, ez a legjobb).
Megszórjuk ételízesítővel, majd lefedjük, a főzőlapot alacsony fokozatra vesszük (9 fokozatos esetében 3-4-esre szoktam), néha kavargatva puhára főzzük.
Vége felé levesszük a fedőt, és gyakoribb kavargatással elpárologtatjuk a fölös nedvességet, ha kész, félretesszük.
Hozzászólások
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!