r
Nosalty Logó

Zöldséges csirkeragu Évi néni konyhájából

Évi néni
Zöldséges csirkeragu Évi néni konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

183
Kalória
20.8g
Fehérje
12.1g
Szénhidrát
6.5g
Zsír
253.2g
Víz
54.8g
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
6.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 183 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 733 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 61 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1237 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    262 mg
  • Nátrium
    858 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    253.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    6948 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 183 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4948 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    1048 mg
  • Nátrium
    3434 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1012.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    589 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    27790 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 733 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    82.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2276 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 61 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát félfőre szeleteljük, és kevéske olajon megdinszteljük.
  2. A csirkemellet, a gombát és a padlizsánt egyforma kockákra felvágjuk. (Gombát, padlizsánt nem kell megpucolni.)
  3. Hozzáadjuk a hagymához, és erős tűzön pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk chilipehellyel, rászeleteljük a fokhagymát. A friss rozmaringot, kakukkfüvet és oregánót is ráaprítjuk ollóval. Néhány percig pirítjuk.
  4. A zöldségeket felengedjük paradicsomszósszal, és összeforraljuk.
  5. Főtt tésztával, sajttal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 10 p

Itt a fogyás ideje. Na nem a hozzá adott tésztáról beszélek, hanem a raguról.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek