r
Nosalty Logó

Szaftos sütőtökös-gombás sült csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Szaftos sütőtökös-gombás sült csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 653 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2616 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    52.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    921.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    773 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    876 micro
  • β-karotin
    4479 micro
  • β-crypt
    3645 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 653 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    109.3 g

Zsír

  • Összesen
    210.5 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    765 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3687.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    306 mg
  • Foszfor
    1563 mg
  • Nátrium
    1214 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1409.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3093 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    374 mg
  • Retinol - A vitamin:
    845 micro
  • α-karotin
    3503 micro
  • β-karotin
    17915 micro
  • β-crypt
    14578 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    465 micro
Összesen 2616 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    174 micro
  • β-karotin
    890 micro
  • β-crypt
    724 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bacont kockázzuk, a csirkét mossuk és szárítsuk le, a hagymát pucoljuk, negyedeljük, a sütőtököt hámozzuk és vágjuk nagyobb kockákba, a gombát, ha kisebb fejű, akkor mosás, szárítás után elég felezni, ha nagyobb, negyedeljük.
  2. Egy nagy vasból készült edényt tegyünk a tűzhelyre, nagy lángon pirítsuk le benne a bacont, majd szűrőkanállal szedjük ki egy tálra.
  3. Ekkor dobjuk az edénybe a combokat, és a bacon zsírján pirítsuk körbe őket úgy, hogy jól perzselődjenek meg mindenhol. Közben sózzuk-borsozzuk, aztán pirultan szedjük ki a bacon mellé a tálba.
  4. Tegyünk két kanál vajat a tálba, várjuk meg, míg jól felhabzik, akkor dobjuk rá a gombát, sózzuk, borsozzuk, dobjunk mellé pár széttépkedett zsályalevelet.
  5. Rövid pirítás után dobjuk az edénybe a rétegekre szedett, negyedelt hagymát és a sütőtököt is, forgassuk át őket a gombával a zsiradékon. Ha úgy ítéljük meg, ilyenkor tehetünk még egy kanál vajat mellé.
  6. Amikor picit pirultak a zöldségek, rátehetjük a combokat, szórjuk a tetejére a bacont, fedjük le az edényt, és tegyük a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 3/4 órára sülni.
  7. Vegyük le az edény fedelét, öntsük alá a tejszínt, mozgassuk át vele husit és a zöldségeket, aztán így fedő nélkül hagyjuk még pirulni-sülni a combokat úgy 15 percig. Tálaljuk főtt rizzsel, bulgurral, kuszkusszal vagy quinoával, ezek jól felszívják az értékes szaftot. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 288
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14940
  • Feltöltés dátuma: 2019. október 14.

Ajánló

Ha hozzájuttok egy kevés vargányához, akkor pirítsátok meg, és dobjátok az edénybe a combok mellé, nagyszerű ízt kölcsönöz neki!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ősszel az elsődleges alapanyag a sütőtök. Mi sem természetesebb, hogy bekerül a csirke mellé is a sütőbe. Gombával, zsályával és egy kis tejszínnel nagyszerű ragu készül a csirke alatt, amit isteni lesz a jól pirult husi mellé kanalazni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?