r
Nosalty Logó

Zöldséges csirkemell-vagdalt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Zöldséges csirkemell-vagdalt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 350 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1399 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    711.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    2064 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    742 micro
Összesen 350 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.6 g

Zsír

  • Összesen
    97.4 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    517 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2847.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    409 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    723 mg
  • Nátrium
    1479 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    453.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1329 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    770 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    360 mg
  • Retinol - A vitamin:
    538 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    8254 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2968 micro
Összesen 1399 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    260 micro
  • β-karotin
    867 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    312 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellről a bőrt ujjainkkal alányúlva egyben lefejtjük, félretesszük.
  2. A csontról a húst lefejtjük, ledaráljuk, vagy késes aprítógéppel péppé aprítattjuk.
  3. A húshoz adjuk a beáztatott és kinyomott zsemlét, a finomra reszelt répát, gyökeret. Ízlés szerint fűszerezzük, hozzáadjuk a tojást, és alaposan összegyúrjuk, összedolgozzuk a masszát. Kissé lágy lesz, de az a lényeg, hogy formálható legyen!
  4. A masszát két részre osztjuk, formázzuk, és visszatapasztjuk a csontra.
  5. A bőrt ráfektetjük és cérnával átkötjük, hogy a formát megtartsa.
  6. Kivajazott jénaiba tesszük, és előmelegített sütőben készre sütjük.
  7. Az eredeti recept nem írja, de a jénait én lefedtem, majd amikor késznek ítéljük a húst, akkor levesszük a tetejét, olajjal meglocsoljuk, és pirosra sütjük a bőrt.
  8. Másik hússal sütöttem együtt (külön-külön edényben), így én magasabb hőfokon készítettem, olyan 35-40 percig. Lehet kevesebb idő is elég neki, vendégeket és gyerekeket gardíroztam, így magára hagytam a sütőben a húst. :)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3534
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 15.

Ajánló

Burgonyapürével kínáltam, illik hozzá.  Hidegen is finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

2003-as Príma Konyhában lelt recept. :) Most fedeztem fel, szerintem többször is készítem majd! Jó alternatívása a fasírtnak, és sokkal könnyedebb annál ízre és állagra is. A fűszerezést maximálisan a család ízlése határozza meg!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...