r
Nosalty Logó

Kelbimbóval-főtt tojással töltött vagdalt

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Kelbimbóval-főtt tojással töltött vagdalt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Fasírthoz:

Töltelékhez:

Tetejére:

Összesen 653 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Fasírthoz:

Töltelékhez:

Tetejére:

Összesen 2608 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Fasírthoz:

Töltelékhez:

Tetejére:

Összesen 164 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    46.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    504 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2157.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    580 mg
  • Nátrium
    1245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    260 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    444 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    314 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1533 micro
Összesen 653 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    186.9 g

Zsír

  • Összesen
    142.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    2018 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8628.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    300 mg
  • Kálcium
    706 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    2320 mg
  • Nátrium
    4981 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1040 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    819 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    237 mg
  • D vitamin:
    483 micro
  • K vitamin:
    487 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    500 micro
  • Kolin:
    1777 mg
  • Retinol - A vitamin:
    713 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1256 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6130 micro
Összesen 2608 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    544.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    387 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

Fasírthoz:

Töltelékhez:

Tetejére:

Elkészítés

Fasírthoz:

  1. A kelbimbót sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és felkockázzuk.
  2. A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és a darált húshoz adjuk.
  3. Megpucolt hagymát felkockázzuk, olajon megdinszteljük, és ezt is a húshoz adjuk.
  4. Beletesszük a tojást, lisztet, zsemlemorzsát, zúzott fokhagymát, őrölt fűszerpaprikát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Jól összedolgozzuk.
  5. Munkafelületre nagyobb fóliát terítünk. Rátesszük a húsmasszát, és egyenletesen tégla alakúra elsimítjuk.
  6. Elosztjuk rajt a főtt-tojás-kockákat, kettévágott, főtt kelbimbót, és a fólia segítségével feltekerjük.
  7. Olajjal kikent tepsibe tesszük. Lekenjük felvert tojással, megszórjuk a zsemlemorzsával, és készre sütjük.
  8. Miután megsült, kicsit kihűtjük, és szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2558
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kelbimbóval-főtt tojással töltött vagdalt
Salamon Csilla 1202 recept

Nagyon szeretjük a mindenféle jóval töltött vagdaltakat.

Hozzávalók

Fasírthoz:

Töltelékhez:

Tetejére:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!