r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres vajban sült omlós pulykamáj

NS
Zöldfűszeres vajban sült omlós pulykamáj
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

292
Kalória
24.5g
Fehérje
0.2g
Szénhidrátok
20.9g
Zsír
103.7g
Víz
589.2g
Koleszterin
9.5mg
Rost
14.5mg
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 292 kcal
  • 17% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1745 kcal
  • 17% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 192 kcal
  • 17% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    589 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    727 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    103.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10858 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    903 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10853 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 292 kcal
  • 17% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.1 g

Zsír

  • Összesen
    125.1 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    3535 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4362.1 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    551 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    72 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    2260 mg
  • Nátrium
    1059 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    622.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65148 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    158 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    197 mg
  • D vitamin:
    400 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    90 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5419 micro
  • Kolin:
    1794 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    390 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1745 kcal
  • 17% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    391 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    483.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    68.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7215 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    600 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7211 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 192 kcal

Elkészítés

  1. A májat lehártyázzuk, megtisztítjuk, a nagyobb darabokat esetleg félbevághatjuk. A vajat megolvasztjuk, és elkeverjük benne a fűszereket, az arányokon és mennyiségeken ízlés szerint módosíthatunk, de a fűszerek akár el is hagyhatóak! A fokhagymát igen apróra vágva adjuk hozzá.
  2. Egy közepes méretű, üveg sütőtálat kivajazunk, két rétegben fektetjük a májakat, a fűszeres vajjal meglocsoljuk, alufóliával lefedjük, és 150-160 C fokos sütőben 50-70 percig lassan pároljuk.
  3. Az alufóliát eltávolítjuk, a lével meglocsoljuk, és további 15-20 perc alatt 170 C fokon 1-2 gyors locsolás mellett pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Resztelt máj meg lisztbe forgatott máj, meg párizsi bundában és a többi. Mind nagyon finom, viszont fröcsög, pattog, pukkan... sokan alapvetően ezért nem szeretik elkészíteni. Ez a sütőben párolós recept biztosan megkímél a szétfröcsögő zsiradéktól, miközben a máj a vajban... vajpuhára készül, garantáltan nem lesz száraz vagy kemény.

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Klasszikus bélszínroló

A bélszínrolóval általában főzelékfeltétként találkozhattunk menzák vagy kifőzdék étlapján, illetve szupermarketek mirelitrészlegén. A bélszínhez nyilván semmi köze, és ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...