r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres vajban sült omlós pulykamáj

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zöldfűszeres vajban sült omlós pulykamáj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 17% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 292 kcal
  • 17% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1745 kcal
  • 17% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 192 kcal
  • 17% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    589 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    727 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10858 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    903 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10853 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 292 kcal
  • 17% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.1 g

Zsír

  • Összesen
    125.1 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    3535 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4362.1 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    551 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    72 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    2260 mg
  • Nátrium
    1059 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    622.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65148 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    158 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    197 mg
  • D vitamin:
    400 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    90 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5419 micro
  • Kolin:
    1794 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    390 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1745 kcal
  • 17% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    391 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    483.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7215 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    600 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7211 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 192 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat lehártyázzuk, megtisztítjuk, a nagyobb darabokat esetleg félbevághatjuk. A vajat megolvasztjuk, és elkeverjük benne a fűszereket, az arányokon és mennyiségeken ízlés szerint módosíthatunk, de a fűszerek akár el is hagyhatóak! A fokhagymát igen apróra vágva adjuk hozzá.
  2. Egy közepes méretű, üveg sütőtálat kivajazunk, két rétegben fektetjük a májakat, a fűszeres vajjal meglocsoljuk, alufóliával lefedjük, és 150-160 C fokos sütőben 50-70 percig lassan pároljuk.
  3. Az alufóliát eltávolítjuk, a lével meglocsoljuk, és további 15-20 perc alatt 170 C fokon 1-2 gyors locsolás mellett pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 50
  • Össznézettség: 20010
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 28.

Ajánló

Család egyik fele éppen csak pirosan, a másik fele pedig már-már megégetve, jó ropogósan szereti. Amikor éppen csak piros, kiszedem a felét, s a többit visszateszem légkeveréssel még 12-15 percre, legalább 180 fokon. Köretként hagymás burgonyapüré illik hozzá leginkább, míg a savanyúságok közül a cékla és az almapaprika.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Resztelt máj meg lisztbe forgatott máj, meg párizsi bundában és a többi. Mind nagyon finom, viszont fröcsög, pattog, pukkan... sokan alapvetően ezért nem szeretik elkészíteni. Ez a sütőben párolós recept biztosan megkímél a szétfröcsögő zsiradéktól, miközben a máj a vajban... vajpuhára készül, garantáltan nem lesz száraz vagy kemény.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek