Mustáros csirkemáj Brizsó konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Brizsó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 16% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
125g csirkemáj149 kcal
-
31g basmati rizs112 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
26g bacon100 kcal
-
38g trappista sajt132 kcal
-
18 kcal
-
4g sertészsír34 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
552
kcal
- 16% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
500g csirkemáj595 kcal
-
125g basmati rizs448 kcal
-
40g mustár24 kcal
-
102g bacon401 kcal
-
150g trappista sajt528 kcal
-
71 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
2205
kcal
- 16% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
53.1g csirkemáj63 kcal
-
13.3g basmati rizs48 kcal
-
4.3g mustár3 kcal
-
10.8g bacon43 kcal
-
15.9g trappista sajt56 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
1.6g sertészsír14 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
235
kcal
- 16% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36 g
Zsír
-
Összesen 32.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 498 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1604.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 267 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 590 mg
-
Nátrium 591 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 137.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4242 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 21 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 815 micro
-
Kolin: 265 mg
-
Retinol - A vitamin: 4233 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 98 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 50 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
552
kcal
- 16% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 144 g
Zsír
-
Összesen 129.4 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 1991 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6416.7 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 348 mg
-
Kálcium 1070 mg
-
Vas 53 mg
-
Magnézium 196 mg
-
Foszfor 2359 mg
-
Nátrium 2366 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 548.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16970 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 86 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 90 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 58 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3261 micro
-
Kolin: 1061 mg
-
Retinol - A vitamin: 16931 micro
-
α-karotin 55 micro
-
β-karotin 392 micro
-
β-crypt 67 micro
-
Likopin 200 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
2205
kcal
- 16% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.3 g
Zsír
-
Összesen 13.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 212 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 681.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 251 mg
-
Nátrium 251 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1803 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 347 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 1799 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 21 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
235
kcal
Hozzávalók
-
0.5 kg csirkemáj
-
4 ek mustár
-
6 szelet bacon
-
15 dkg trappista sajt
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 teáskanál bazsalikom
-
1 kk majoranna
-
1 csipet fekete bors
Elkészítés
- Tisztítsuk meg a májat, szabadítsuk meg a zsíros részektől, majd szeleteljük fel.
- Kockázzuk fel a bacont.
- Keverjük össze a mustárt, olajat és a fűszereket.
- A már felszeletelt májhoz adjuk hozzá a főtt rizst, bacont és a mustáros szószt, keverjük össze jó alaposan.
- A zsírral kikent tepsibe öntsük az elegyet, tetejét szórjuk meg sajttal.
- 175 fokon 15 percig sütjük, majd 5 percig 200 fokon felső sütéssel pirítjuk tetején a sajtot.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 68
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2184
- Feltöltés dátuma: 2017. január 13.
Ajánló
A már mustárral elkevert májas, baconös rizst hagyjuk állni, hogy az ízek jobban összeérjenek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Brizsó
14 recept
Egy péntekre májat terveztünk vacsorára főzni, de személy szerint nem kívántam a jól megszokott resztelt májat. Keresgélni kezdtem, interneten több recept olvasása során találkoztam a máj és a mustár párosával. Több hasonló recept átolvasása után alkottam meg a sajátunkat, amely nem csak rendkívül finom, de gyorsan elkészíthető egy fárasztó munkanap után. Az alapreceptet, amely végül megtetszett, itt olvasható.