Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Birsalmás pulykamáj hagymával

Birsalmás pulykamáj hagymával
Birsalmás pulykamáj hagymával
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredetileg resztelt májat akartam készíteni ebédre, de találtam a kertben két gyönyörű, érett birsalmát, ehhez kerestem receptet. Mautner Zsófia egyik remek szakácskönyvében találtam meg a megfelelőt, amit egy cseppet átvariáltam.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A birsalmákat negyedekbe vágjuk, kivágjuk a magházukat, meghámozzuk, és nagyobb darabokra vágjuk. Azonnal beledobjuk a lábosban már előkészített citromos, cukros vízbe, hogy ne barnuljanak meg. Majd csendesen forralva majdnem puhára főzzük, leszűrjük, és hagyjuk hűlni a birskockákat.
  2. Közben felkarikázzuk a hagymákat, egy kis margarinon szép lassan megpároljuk, közben rászórjuk a fahéjat és a gyömbérport. Amikor elkészül, kivesszük a serpenyőből, és lefedve melegen tartjuk egy tálban.
  3. A serpenyőbe újabb adag margarint rakunk, beledobjuk a birset, ráöntve a mézet pár perc alatt megpirítjuk, megsütjük szép pirosra. Kivesszük, hozzákeverjük a hagymakarikákhoz, újra lefedjük a tálat.
  4. A nagyobb kockákra vágott pulykamájat egy újabb adag margarinon gyorsan átsütjük, amikor elkészül, hozzákeverjük a kész hagymát és a birset, kicsit megsózzuk, megborsozzuk. Rizzsel tálaljuk.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 763
elküldve: 4
receptkönyvben: 107
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
228 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pulykamáj birssel, pikáns hagymás máj

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kriszta6
Pogácsa / Kriszta6 Fri, 2015-10-30 14:48

örülök, ha ízlett. Jó ötlet a majoránna meg a mandulapehely, köszönöm. Mautner Zsófiának van még pár remek birsalmás receptje. Majd felrakom a levesét is egyszer.

evamaria47
evamaria47 Fri, 2015-10-30 12:26

Köszönöm,hogy feltetted a receptet.Kellemes ,harmonikus ízvilágú étel,én leheletnyi majoránnát tettem még bele és tálaláskor mandulapehellyel szórtam meg.

550
pulykamáj 25 dkg
birs 40 dkg
vöröshagyma 3 közepes db
citromlé 1 citromból nyert
fahéj 1 teáskanál
gyömbérpor 1 teáskanál
méz 2 ek
margarin 5 dkg
cukor 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint