r
Nosalty Logó

Pakisztáni pilau rizs

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mango
Pakisztáni pilau rizs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 772 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3091 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 175 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.5 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    601.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    166 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 772 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.8 g

Zsír

  • Összesen
    128.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2407.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    1319 mg
  • Nátrium
    517 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    352.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    664.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    527 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1018 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    479 micro
Összesen 3091 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 175 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombot hideg vízben pici sóval feltesszük főni. Ha felforrt, leszedjük a habját, és kis lángon puhára főzzük, majd kicsontozzuk. Kis darabokra szétszedjük a főtt húst, a porcogót is beletehetjük. A húslét ne öntsük ki, tegyük félre, később még szükség lesz rá.
  2. A rizst mossuk meg, és áztassuk be 20 percre.
  3. Pucoljuk meg a hagymát, és aprítsuk fel. Bő olajban kis lángon pirítjuk, majd hozzáadjuk az egy evőkanál római köményt. Pirítsuk körülbelül 2-3 percig, így jön ki a fűszer aromája, amely a pakisztáni konyha egyik legfőbb sajátossága. Ezt követően adjuk hozzá a Special Bombay Biryani Mix fűszerkeveréket, csipetnyi őrölt fekete borsot, és kevergetve pirítsuk tovább. Adjuk hozzá a lecsöpögtetett rizst, avegyes zöldséget(én a vegyes zöldséget aprítóban össze szoktam darabolni, de egészben is maradhat), a kicsontozott húst, majd öntsük fel 4 pohár húslével, amiben megfőztük a csirkecombot. A rizs minőségétől is függ, hogy mennyi vizet képes felvenni, általában egy rész rizshez két rész húslevet kell adni, de inkább kevesebb vizet adjunk hozzá,s ezt később lehet pótolni.
  4. Lefedjük, és felforraljuk, majd kóstolás után adjunk hozzá egy kis sót. A só mennyisége itt attól függ, hogy mennyire sóztuk meg a húslevet. Kis lángon fedő alatt főzzük, amíg a rizs meg nem puhul. Ha már nincs alatta víz, de a rizs még kemény, pótoljuk egy kis húslével.
  5. Ha elkészült, zárjuk el a gázt, és hagyjuk még rajta a fedőt pár percig, majd vegyük le a fedőt, és keverjük át néhányszor.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 6523
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez volt az első pakisztáni étel, amit elkészítettem. A páromnak nagyon ízlett, s nekem is az egyik kedvencemmé vált. Általában közkívánatra (a párom a "köz" ;) ) hetente akár kétszer is terítékre kerül. Készíthető több hússal, több zöldséggel, de akár hús nélkül is, illetve nem muszáj a húst kicsontozni sem, ízlés kérdése. A Special Bombay Biryani fűszerkeveréket ázsiai boltokban biztosan meg lehet találni. A fűszerkeverék egy része porrá őrölt, de vannak benne egész fekete bors szemek, egész szegfűszegek és kavics nagyságú szerecsendió is. Ezekre nem túl kellemes ráharapni, úgyhogy én pici szűrővel csak a fűszerport szoktam az ételbe tenni, de akár teatojásba téve is belefőzhetjük.

Hozzászólások

Timiana

Kedves Mango! A storyban olvastam, hogy a f?szerkeverékben vannak darabos alkotórészek is és Te eleve átsz?röd. Ötlet: kávédarálóban porrá lehet ezeket is ?r?lni. Érdemes ilyen eszközt tartani (4000,-Ft kb) mert sok egzotikus f?szert (koriander, sáfrány ...)nem lehet por alakban beszerezni , mozsárban törni pedig macerás. A leírásban olvastam a rizsf?zésnél, hogy ahány fajta annyi eljárás. Igen, sajnos tényleg a rizs nagy lutri, de van egy nagyon jó szisztéma- perzsa barátomtól lestem, ?k mindent rizzsel esznek- sokkal több vízzel teszi fel és ha kész a felesleget leönti, fed? rá ,dagad egy kicsit és szép perg?s lesz. Ha van még keleti recepted várom nagyon. Nemcsak finom, ízorgia :-)) hanem egészséges is. üdv. Timiana

Mango

Kedves Timiana, Nem szoktam vacakolni sokat vele, a zacskobol mar eleve szuron keresztul ontom a fuszertartoba. :) Amugy van kavedaralom, szoktam is hasznalni mas fuszerkeverekekhez (pl.: garam masala, tandoori masala). Mindig ugyanazt a fajta rizst szoktam venni, ugyhogy mar kitapasztaltam, hogy mennyi vizet vesz fel, de biztos lesznek akik kiprobaljak a modszeredet. Tenyleg sokkal egyszerubb, mintsem allandoan lesni, hogy van-e meg alatta viz. ;) Vannak meg indiai-pakisztani receptjeim, sot egyre-tobb, ugyhogy teszek majd meg fel. Szep estet. ;)

Éva-Anyóca

Kedves azsane! Na végre! :-O Izgatottan vártam, hogy megérkezzen az els? tipikus ételed, nagyon örülök neki, köszönöm.:-o F?szereket barátn?vel Pesten vetetek,szerencsére ott lakik, és szokott a f?szeboltban s?r?n látogatást tenni :-o, -én ezért direkte nem tudok felmenni, - várom a többi csodás receptedet. Timiana rizsf?zési ötlete jó, tényleg érdemes kipróbálni, annyi féle a rizs, persze, ha név szerint tudnánk, lehetne leírni, hogy ki mit, milyet, akkor már az is segítség,- gondolom, nem a B min?ség? magyarnak nevezett borzalmat használjátok....az ehetetlen.:-(((( Várom a csodás recepteket, és szép napot kívánok! Éva-Anyóca

Mango

Kedves Eva-Anyoca, Orulok neki, hogy vartad a receptet, szerintem nem fogsz csalodni, izleni fog. :) Ami a rizst illeti, en mindig ugyanazt a fele rizst hasznalom, afrikai eredetu, rovidebb, tomottebb mint a basmati rizs, de szeretjuk nagyon. A magyar B rizst nem igazan ismerem, mar regen eljottem Magyarorszagrol, es akkoriban meg nem erdekeltek ilyen dolgok. ;D Erdemes feltankolnod indiai-pakisztani fuszerekbol mert van nehany nagyon fincsi receptem. :) Szep estet.

Éva-Anyóca

Kedves azsane! Nagyon köszönöm, akkor vetetek barátn?mmel mindenb?l , és és nem csak sok félét, hanem mennyiségben is, hajrá, én várom, a családnak ízlett, úgyhogy indiai-pakisztáni ételek sütésére f?zésére fel!! :-O Köszönöm.:-O Érdekesek lehetnek majd azk a bizonyos lefordított receptek is , amiket Timiana ajánlott fel,...micsoda jó dolgok tudnak születni, nem igaz? :-O Persze, igaza van Timiana-nak, nem annyira béna az a B rizs, de azért tipikusan vannak dolgok, amihez nem az való, és akkor,..ahogy írta is, nem jó,....és ha nem jó, a célt nem éred el, mert nem lesz finom, és akkor már nem úgy ízlik, és vége, már másodszor akár bele se kezdjek készíteni a finomságot,...itt ?rülten drága ( az én pénztárcámnak legalábbis :-o ), pld.: a basmati vagy a jázmin rizs, na de van, amihez az kell...:-O Helyette, nem lehet a sima B rizs. Persze, nem csinálok mindig ilyen finomságos, és drága rizsb?l ételt, ez is igaz. :-) Nagyon szép napot kívánok! Éva-Anyóca

terranova56

Ez talán kicsit er?s volt, mert szerintem az ország 80%-a ezt az "ehetetlen borzalmat" eszi, köztük én is. Van itthon persze Basmati, barna rizs, kerek szem?, jelenleg több nincs, de ha kell másfajta, akkor beszerzem. Viszont az alapköretekhez kizárólag B rizst használok és eddig a barátaim nem panaszkodtak. Ja és egy apróság, ha f?zöm a rizst teszek bele egy kis kurkumát, nagyon szép színe lesz Hogy, a recepthez is szóljak, nekem zacskós nem szárított, hanem biryani pasztám van itthon már több recepthez használtam és ezt is ki fogom próbálni, mindenesetre, mentettem üdv:Ticcsi

Timiana

Sziasztok! Csak a "B"-rizshez írnék - hogy védjem szegényt egy kicsit - az is tud jó lenni. A rizottókat, a tejberizst kimondottan "B"-b?l érdemes csinálni. Köretnek valóban nem az igazi. Ha esetleg érdekel valakit van vagy 8-10-féle pakisztáni receptem pakisztániul :-(( Tahir nev? pakisztáni ismer?sömt?l maradt rám és azóta is azon gondolkodom hogy kellene lefordítani. Be tudnám skennelni és esetleg a férjed lefordítaná, mit szólsz Azsane? Ha, jónak tartod az ötletet leírom az email-címem és oda megírod a tied. Te lennél ezen a fórumon a keleti-konyha-tündére!! üdv. Timiana

Mango

Kedves Timiana, Ugy erted urdu nyelvuek a receptek, ugye? :) Ha gondolod, akkor lefordittatom angolra, angolrol meg majd en atforditom magyarra. Varom az email cimed. Udv.

Timiana

timiana@freemail.hu

Mango

Kedves Timiana, Ketszer irtam a fenti cimre, ketszer jott vissza hibauzenettel, hogy nem lehet kezbesiteni. :(

Timiana

Pedig mind a kett?t megkaptam. Már válaszoltam is:-)) szia

horvathvaleria

Köszönet a finom receptért amit felraktál.Imádom az indiai/keleti/ re

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek