Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Friss zöldfűszeres omlett

Friss zöldfűszeres omlett
Friss zöldfűszeres omlett
15 perc / előkészület: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az élet ízei egy szenvedélyes, kulináris, a főzés iránti szerelemmel teli film.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldfűszerek levelet letépkedjük, a metélőhagyma tetejét levágjuk.
  2. Enyhén sós, lobogva forró vízben blansírozzuk a fűszereket, majd azonnal jegyes vízbe tesszük őket.
  3. A felesleges vizet kicsavarjuk a fűszernövényekből, és felaprítjuk őket.
  4. Melegítsünk fel egy tányért, és kenjük meg a közepét olvasztott vajjal, sóval és borssal megszórjuk, majd meleg helyre félretesszük.
  5. A tojásokat egy nagyobb tálba ütjük, enyhén sózzuk, és alaposan felverjük. Hozzáadjuk a felaprított fűszereket.
  6. Egy serpenyőben felmelegítjük a tisztított vajat, és amikor már forró, hozzáadjuk a tojásos keveréket. Villával óvatosan emelgessük az omlett alját, hogy a tetején lévő nyers tojás befolyhasson alá. A tojást nem kell nagyon barnása sütni, amint úgy tűnik, hogy elkészült, akkor már jó is! Rázzuk meg a serpenyőt, vagy nyúljunk alá egy lapáttal, hogy fellazítsuk.
  7. Hajtsunk félbe az omlettet, és tegyük az előkészített tányérra, és tálalás előtt a tetejére tegyünk egy kevés tisztított vajat.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 71 783
elküldve: 1
receptkönyvben: 329
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: 1

szakács

Az élet ízei

Mióta szakács: 2014.07.16.
5 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – 0 vércsoport
mikor: reggeli, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

francia omlett, tojásos egytál zöldfűszerekkel

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kokotuz
Kokó / kokotuz Thu, 2016-03-03 16:27

szerintem egyszerre csak 4 tojást süssünk és nem lesz annyira macerás az egész, és így négy adagot készíthetünk ízlésesen. A tisztított vaj szerintem nem lényeg, mert nagyanyám zsírral készítette.

Katyerina
Katyerina Thu, 2016-03-03 13:22

A hozzávalókban csak 120 g vaj szerepel! A leírásban már tisztított vaj. Ahhoz, hogy tisztított vajat készítsünk, előbb főzéssel el kell távolítani a vajban lévő vizet. Akkor hogy is van ez?

281
tojás 12 db
vaj 120 g
turbolya 0 ízlés szerint
snidling 0 ízlés szerint
tárkony 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint