r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres-kurkumás rakott csirkemell rizzsel

Éva-Anyóca
Zöldfűszeres-kurkumás rakott csirkemell rizzsel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A rakott csirkemellhez

A tálaláshoz

457
Kalória
30.2g
Fehérje
37g
Szénhidrát
19.9g
Zsír
186g
Víz
107.9g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
2.8g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A rakott csirkemellhez

A tálaláshoz

Összesen 457 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A rakott csirkemellhez

A tálaláshoz

Összesen 4559 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A rakott csirkemellhez

A tálaláshoz

Összesen 163 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1056.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    432 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    186 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    163 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    803 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    590 micro
Összesen 457 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    302.2 g

Zsír

  • Összesen
    199.4 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1079 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10568.5 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    403 mg
  • Kálcium
    1732 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    559 mg
  • Foszfor
    3477 mg
  • Nátrium
    4322 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    370.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    1860.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1383 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    220 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1628 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    121 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1291 micro
  • Kolin:
    837 mg
  • Retinol - A vitamin:
    686 micro
  • α-karotin
    516 micro
  • β-karotin
    8028 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    5899 micro
Összesen 4559 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    463 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 163 kcal

Elkészítés

A rakott csirkemellhez

  1. Jénai tálba tesszük az olajat.
  2. Beletesszük a mosott rizst, ételízesítőt, borsot, kurkumát és elkeverjük.
  3. A hagymák felét rászórjuk, majd a zöldfűszerek felét is rászórjuk, elkeverjük vele.
  4. A mellszeletek, amiket ízesítünk borssal, ételízesítővel, kurkumával, szépen ráhelyezzük.
  5. Erre kerül a másik fele a hagymáknak, a zöldfűszereknek, a húsra szórva.
  6. A rizs másik felét a hús tetejére tesszük, elsimítjuk, majd rátesszük a darabolt virslit.
  7. Bőven felöntjük vízzel.
  8. Rátesszük a jénai tetejét.
  9. A sütőben, középső rácson kb. 80 percig pároljuk 160-170 fokon.
  10. Kikapcsolás után is bent hagyjuk még 20 percig, hogy kiperegjen teljesen a rizs és minden íz átjáródjon.
  11. A legvégén elkeveredik a sok zöldfűszer, a hagymák és a virsli is kissé megpirul a tetején.
  12. Tálaljuk: petrezselyemmel, paradicsommal, tejföllel, zöldpaprikával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Sütés ideje: 80 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Vendégek jöttek, és szerettem volna finom, nem túl megterhelő, érdekes íz és színvilágú étellel várni a vendégeket. Sikerült. :-) Az ünneplős, vendégfogadós jénaim 8 literes, a vendégek száma velünk együtt 10 fő volt. Nagyon finom második fogás volt. A zöldborsó leves után. :-)

További receptek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Olaszos rakott burgonya

Felturbóztuk a rakott krumplit, hogy ne mindig a magyarosat készítsük. A jól megszokott kolbász helyett sonka került bele, a tojást pedig felváltották a paradicsomkarikák. Az olaszos ...

Maggi

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek