r
Nosalty Logó

Kukoricás kenyér ahogy erikamama készíti

NS
Kukoricás kenyér ahogy erikamama készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

548
Kalória
13.6g
Fehérje
102g
Szénhidrát
8.4g
Zsír
43.5g
Víz
-
Koleszterin
5.2g
Élelmi rost
3.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 548 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 4374 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 254 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    748.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    102 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    439 micro
Összesen 548 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109 g

Zsír

  • Összesen
    67.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5991.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    282 mg
  • Kálcium
    595 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    495 mg
  • Foszfor
    1534 mg
  • Nátrium
    3044 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    816.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    348.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    637 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3514 micro
Összesen 4374 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 254 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos vízbe, hagyjuk, hogy felfusson.
  2. Addig a száraz hozzávalókat össszekeverjük egy tálban.
  3. Majd ráöntjük az olívaolajat,a felfutatott élesztőt és egy kicsi tejet. Elkezdjük összedolgozni a tésztát. A tejet csak addig öntsük hozzá, amíg kívánja, ne legyen túl lágy a tésztánk.
  4. Jól össze kell dolgoznunk a tésztát. Amikor már jól összedolgoztuk, fogjuk a kenyérformánkat, és tegyük bele a kicsit hosszúkásra formált tésztánkat. Takarjuk le, és meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.
  5. Ha kész, a tetejét egy nagyon éles késsel vagdossuk be, majd kenjük le tejjel, és szórjuk meg kukoricadarával.
  6. Majd előmelegített sütőben süssük aranybarnára. Nekem kb. 1,5 óra volt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 90 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Még nem sütöttem soha kenyeret, gondoltam itt az ideje kipróbálni. Meg persze azt is meg szerettem volna tudni, hogy kenyérsütőgép nélkül is lehet-e szép és finom kenyeret sütni. Hát kérem szépen lehet, csak akarni kell, mert azért tovább tart attól, minthogy beledobálom a hozzávalókat a gépbe, és megnyomok egy gombot. Lehet, hogy fárasztóbb és nehezebb, de kenyérsütőgép nélkül is megoldható.

További receptek

Bodag

A bodag, más néven cigánykenyér egy igazán egyszerű lepénykenyér fajta. A tésztába libazsír kerül, ami igazán különleges ízt ad neki. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető, ...

Simon Gábor

Yudane szendvicskenyér

A yudane egy zseniális japán technika, amivel magasabb szintre lehet emelni a szendvicskenyér minőségét. Lényege, hogy 1:1 arányban kell összekeverni forró folyadékkal, így a hőkezelés ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek