r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres krumpli Zsuzsa konyhájából

8zsuzsa8
Zöldfűszeres krumpli Zsuzsa konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

540
Kalória
23g
Fehérje
40.8g
Szénhidrát
32.7g
Zsír
237.4g
Víz
65.5g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 540 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2158 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1538.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    487 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    499 mg
  • Nátrium
    433 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    237.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 540 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.1 g

Zsír

  • Összesen
    130.8 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6154.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    1947 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    1996 mg
  • Nátrium
    1732 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    163.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    949.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    656 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    639 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 2158 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 133 kcal

Elkészítés

  1. A krumplit héjában megfőzzük. Leöntjük róla a vizet, jól kigőzöljük, hagyjuk kihűlni.
  2. Egy tűzálló tálat kikenünk zsiradékkal. Beleszeleteljük a meghámozott főtt krumplit, tetejére szórjuk a kockára vágott mozzarellát.
  3. A kétféle hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk.
  4. Az olajon megfuttatjuk a hagymát és a fokhagymát, az apróra vágott zöldfűszereket. Rádobjuk a fenyőmagot, még egy kicsit együtt pirítjuk.
  5. Felöntjük a tejszínnel, belekeverjük a reszelt parmezánt.Sózzuk, borsozzuk, csipet szerecsendióval fűszerezzük.Ráöntjük a krumplira.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben 23-30 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Egy Sandra receptfüzetben bukkantam erre a receptre. Az ott megadott mennyiségeket azonban túlzottnak találtam: nagyon leveses lett. 2 dl tejszínt és 2 dl tejet javasolt. A főtt krumpli nem tudta felszívni ezt a mennyiséget. Másodszor már csak tejszínnel csináltam, és nagyon finom lett.

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek