Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldfűszeres-burgonyás lepény

Zöldfűszeres-burgonyás lepény
Zöldfűszeres-burgonyás lepény
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennek a lepénynek nem a tésztájába, hanem a tetejére kerül a főtt burgonya, amelyet zöldfűszerekkel ízesítünk. Kevés alapanyagból kiadós, laktató lepényt készíthetünk.

hozzávalók / 2 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Sör- és borkorcsolyának is igen jó, készíthetjük kirándulásra is. Sajttal, tejföllel is süthetjük.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Sós vízben héjastól megfőzzük a burgonyát. Azután hámozzuk, és vékonyra szeleteljük.
  2. A tésztához langyos vízbe keverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, kevés lisztet szórunk rá, fölfuttatjuk, majd belekeverjük az olívaolajat.
  3. Tálba mérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, meg az élesztős keveréket, és jól bedagasztjuk a tésztát. Letakarjuk, és langyos helyen egy óra alatt duplájára kelesztjük.
  4. Vékonyan kiolajozunk egy tepsit. Két kézzel kissé széthúzzuk, és a tepsibe nyomkodjuk a megkelt tésztát.
  5. A tésztára szórjuk a főtt burgonya felét. Felaprítjuk a zöldfűszereket, az olívaolajba keverjük, meglocsoljuk vele a főtt burgonyát, majd sózzuk, borsozzuk. Ugyanígy járunk el a maradék burgonyával is.
  6. 10-15 percig pihentetjük, majd előmelegített sütőben készre sütjük.
  7. 10 perc pihentetés után szeleteljük, és kínáljuk.

  • sütési hőfok: 190°C
  • tepsi mérete: 25x35 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 650
elküldve: 0
receptkönyvben: 42
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
adag: 2 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kelt lepény zöldfűszeres-burgonyás feltéttel, krumplis lepény fokhagymás zöldfűszerekkel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1018
finomliszt 25 dkg
élesztő 1.5 dkg
víz 1.5 dl
olívaolaj 2 ek
cukor 0.5 teáskanál
1 teáskanál
olívaolaj 1 teáskanál
burgonya 8 közepes db
petrezselyem 1 csokor
rozmaring 1 szál
kakukkfű 2 szál
zöldhagyma 2 db
fokhagyma 4 gerezd
olívaolaj 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint