r
Nosalty Logó

Kapros spárgatorta

Gonoszka1
Kapros spárgatorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tésztához

Töltelék

Spárga főzéséhez

711
Kalória
30.2g
Fehérje
47.3g
Szénhidrát
44.7g
Zsír
217g
Víz
328.8g
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
3.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Töltelék

Spárga főzéséhez

Összesen 711 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Töltelék

Spárga főzéséhez

Összesen 2845 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Töltelék

Spárga főzéséhez

Összesen 173 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1901.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    467 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    849 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    217 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    608 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    395 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    460 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    938 micro
Összesen 711 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    120.8 g

Zsír

  • Összesen
    178.7 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7604.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    1869 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    1823 mg
  • Nátrium
    3397 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    189.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    868 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2431 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    174 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    642 micro
  • Kolin:
    852 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1579 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    1840 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3754 micro
Összesen 2845 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    464.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 173 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A lisztet a sóval összekeverjük, majd a kockára vágott hideg vajjal elmorzsoljuk. Mélyedést csinálunk a közepébe, és beleütjük a tojást. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, ha kell, teszünk hozzá 1-2 ek hideg vizet. Fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük legalább 0,5-1 órára (én előző este gyúrtam be).
  2. Egy sütőedénynek az aljába sütőpapírt szabunk. A hűtőből kivett tésztát kinyújtjuk, de nagyobbra, mint a formánk, hogy körben pereme is legyen, majd a sütőedénybe tesszük (én kapcsos tortaformában sütöttem). Eligazgatjuk, hogy mindenhol megfelelően legyen pereme. Sütőpapírt teszünk bele, és babot vagy rizst vagy lencsét (nehezékként). Beleöntve a tésztát, 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt elősütjük.

Töltelék

  1. Spárgafőzéssel kezdünk. (Ld. alább)
  2. A sajtot lereszeljük, a sonkát kis kockákra vágjuk, a kaprot felaprítjuk.
  3. Egy tálba beleütjük a tojásokat, kicsit felverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a sajtot, a sonkát és a kaprot. Sózzuk (vigyázzunk, mert a sajt, sonka sós).
  4. Az elősütött tésztáról eltávolítjuk a nehezéket (majd egy következő főzésnél felhasználjuk), a sütőpapírt, és elosztjuk rajta a spárgát. Erre öntjük a tojásos masszát, elegyengetjük, és visszatesszük a sütőbe. Kb 20 perc alatt megsütjük.
  5. Melegen, langyosan, hidegen egyaránt nagyon finom, persze csak ha van ideje, hogy kihűljön, és nem esszük meg előbb. Cikkekre vágva tálaljuk.

Spárga főzéséhez

  1. Közben a spárgát alaposan megmossuk, a fás részeit levágjuk, és 2-3 darabba vágjuk. 2 csipet porcukorral és pár csepp citromlével vizet forralunk, és 3 perc alatt a spárgát előfőzzük. A vizet rögtön leöntjük róla.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26

A spárgaszezon kellős közepén járunk. Így reggelire ezt a finomságot készítettem el. Pillanatok alatt majdnem az egész elfogyott.

További receptek

Spenótos-zöldborsós quiche

A quiche receptje sokakat elrettent, leginkább azért, mert nehéznek mutatja magát. Az alábbi verzió ezt próbálja fellazítani, ugyanis mind a tészta, mind a töltelék összeállítás ...

Lakos Benedek

Olasz tejberizspite

Az olaszok nagyon sok mindenből képesek pitét sütni: az ellenállhatatlanul omlós tésztába például tejberizst is töltenek. Ilyenkor születik meg a budino di riso, vagyis tejberizspite, ami ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek