Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Márványsajtos-baconös pite

Márványsajtos-baconös pite
Márványsajtos-baconös pite
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Saját fejlesztésű recept. Egy salátával önálló vacsoraként is megállja a helyét, de köretként is készíthető egy finom sült hús mellé. Jó étvágyat!

hozzávalók / 4 adag

Tésztához

Töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, kihűtjük, felkarikázzuk. A bacont felkockázzuk, ropogósra sütjük, a hagymát vékonyan felkarikázzuk.
  2. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, ha nem áll össze, 1 evőkanál vízzel segíthetünk rajta.
  3. A pitesütő formát kivajazzuk, zsemlemorzsával meghintjük.
  4. A tésztát 0,5 cm vastagra kinyújtjuk, és a formába igazítjuk. A széleit levágjuk, ezekből a leeső darabokból lesz majd a tetején a díszítés.
  5. A tésztát vékonyan meghintjük zsemlemorzsával, majd az alját beborítjuk a burgonyakarikákkal. Erre jönnek a hagymakarikák, majd a pirított bacon.
  6. A márványsajtot lereszeljük vagy villával összetörjük, és összekeverjük a tejföllel, majd rásimitjuk a baconra.
  7. Tetejére kemény sajtot reszelünk, lehet füstölt is.
  8. A maradék tésztával díszítjük a pite tetejét, majd lekenjük tojásfehérjével, hogy a díszítés szép fényes legyen.
  9. Előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük, ez nálam 15-20 perc.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 751
elküldve: 4
receptkönyvben: 56
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Annamo

Mióta szakács: 2012.06.11.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: pite
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krumplis pite, sós pite márványsajttal, sajtkrémes pite baconnel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1322
vaj 25 dkg
finomliszt 35 dkg
tojássárgája 2 db
1 csipet
sütőpor 1 késhegynyi
burgonya 2 db
vöröshagyma 1 kis fej
bacon 20 dkg
kéksajt 10 dkg
tejföl 3 ek
tojásfehérje 1 db
vaj 2 ek
zsemlemorzsa 2 ek
trappista sajt 10 dkg