Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsós-póréhagymás tészta

Zöldborsós-póréhagymás tészta
Zöldborsós-póréhagymás tészta
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig új recepteket keresgélek, de a köret, meg a leves az első helyen van. Nekem fontos, hogy jól nézzen ki, de szerintem ezzel mindenki így van, hogy azt szívesebben megkóstolja.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Grillezett csirkemellhez ajánlom. Nálunk rántott karajjal volt, mert a páromnak az a kedvence.

 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát felrakjuk főni, és az utolsó 2 percnél hozzáadjuk a zöldborsót, majd leszűrjük.
  2. A póréhagyma fehér és világoszöld részét kettévágjuk, felszeleteljük, és egy nagy tál hideg vízbe rakjuk pár percre. Tésztaszűrővel óvatosan kiszedjük a víz tetejéről.
  3. A citromot megmossuk, levágunk 4 vékony csíkot belőle, és finomra vágjuk.
  4. Közepes lángon az olajon, sóval, borssal a hagymát pároljuk 6-8 percig.
  5. Beleöntjük a tejszínt, meg a citromhéjat, és még 2-3 percig főzzük.
  6. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a zöldborsós tésztát.

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 009
elküldve: 3
receptkönyvben: 117
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
733 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

zöldséges tészta, tejszínes tészta póréhagymával és zöldborsóval

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

471
kagylótészta 30 dkg
zöldborsó 30 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
olívaolaj 2 ek
póréhagyma 3 db
főzőtejszín 1.75 dl
0.5 teáskanál
bors 1 kávéskanál