r
Nosalty Logó

Reteklevél pesto-s tészta sült retekkel

Receptműves
Reteklevél pesto-s tészta sült retekkel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A reteklevél pestohoz

A tésztához

A sült retekhez

590
Kalória
17.9g
Fehérje
99.6g
Szénhidrátok
13.1g
Zsír
93.8g
Víz
-
Koleszterin
6.2g
Rost
5.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A reteklevél pestohoz

A tésztához

A sült retekhez

Összesen 590 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A reteklevél pestohoz

A tésztához

A sült retekhez

Összesen 2356 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A reteklevél pestohoz

A tésztához

A sült retekhez

Összesen 221 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    572.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    93.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    209 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    340 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    990 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2184 micro
Összesen 590 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    71.4 g

Zsír

  • Összesen
    52.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2291.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    319 mg
  • Kálcium
    381 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    1083 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    398.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    375.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    836 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1361 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    163 micro
  • β-karotin
    3959 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8735 micro
Összesen 2356 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    371 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    818 micro
Összesen 221 kcal

Elkészítés

A reteklevél pestohoz

  1. Tegyük fel a tésztavizet főni (ekkor csak só kell bele, az olaj majd a kifőtt tésztára szükséges), amikor lobogva forr, tegyük bele a tésztát, és időnként megkeverve, főzzük ki fogkeményre (ha leszűrtük, nem kell lemosni, hanem kevés olívaolajjal locsoljuk meg, és keverjük át, így nem ragad össze).
  2. Amíg fő a tészta, készítsük el a pesto-t, ehhez alaposan átnyomkodva, meleg vízzel mossuk meg a reteklevelet, majd a reteklevél pesto-nál írt összetevőkkel tegyük a turmix-, vagy aprító gépbe, és alaposan keverjük össze
  3. Tisztítsuk meg a retekfejeket és az újhagymát, majd a retkeket méretüktől függően vágjuk félbe vagy negyedbe, az újhagymát pedig karikára.
  4. Tegyünk fel serpenyőben 2 evőkanál olajat, majd amikor felhevült az olaj, dobjuk bele az újhagymát és a retket, sózzuk, borsozzuk, és néhány percig süssük (jó, ha átforrósodnak, de ropogósok maradnak).
  5. Tálaláskor a meleg tésztára kerül a pesto, és arra az újhagyma-retek páros.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 15 perc

Arra érdemes figyelni, hogy friss, ha lehet zsenge reteklevelet használjunk, és természetesen mindig nagyon alaposan mossuk meg. Bevallom, a hitelesség kedvéért kipróbáltam lapulevél méretű reteklevéllel is, azzal is elkészíthető, de közel sem olyan finom, mint a zsenge, egy picit talán még kesernyés is (ezt lehet enyhíteni csipet cukorral és pár csepp citromlével, de javaslom inkább a zsenge leveleket...).  Az étel elsőre kifejezetten meghökkentő, már az alapanyag-beszerzés is mosolyt csalt az arcomra, nem csak a csábító, pirosló retekszemek miatt, hanem a zöldséges arcát látva, amikor megtudja, hogy a zöldje marad, mert most (főképp) arra van szükségem, ja, és nem nyuszinak lesz :-). Aki szeret kísérletezni, mindenképp javaslom kipróbálni, eddig a kétkedőket meggyőzte, igazi friss, könnyű és gyors ebéd...

További receptek

Lazacos rakott tészta

Lazac sosem volt még ennyire megérős, mint ebben a szaftos rakott tésztában. Könnyed krémességével tökéletesen ellensúlyozza majd az ünnepi asztalra pakolt nehezebbnél nehezebb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Húsvét 2025: az idei dátumok, tudnivalók és a legjobb böjti...

2025-ben viszonylag későn érkezik a húsvét, hiszen április 18-án kezdődik: ekkorra talán már igazi tavaszi időjárásunk lesz, mely még több locsolót csalogat vendégségbe. Mindent egy helyre gyűjtöttünk nektek az idei böjti napokról, a húsvéti ünnepről és receptekről: mikor mit együnk, mit főzzünk és süssünk, illetve mikor vásároljunk?

Top Receptek

Kelt tészta készítése

Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől, pedig csak bátran bele kell vágni, aztán jön minden magától! Én tizenévesen már elkezdtem, és ...

Sajtos rudak sertészsírral

Valahol az internetem találtam rá a receptre. Mivel nagyon ízlésesen volt fotózva, fölkeltette az érdeklődésemet, és szeretek újdonságokat kipróbálni, ezért megsüttötem ... Pazar ...

Kijevi krémes

Nem is emlékszem honnan a recept, állandóan gyűjtögetek. :) De azt tudom, hogy nagyon finom ez a süti, érdemes elkészíteni. :)