r
Nosalty Logó

Reteklevél pesto-s tészta sült retekkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Receptműves
Reteklevél pesto-s tészta sült retekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A reteklevél pestohoz

A tésztához

A sült retekhez

Összesen 590 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A reteklevél pestohoz

A tésztához

A sült retekhez

Összesen 2356 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A reteklevél pestohoz

A tésztához

A sült retekhez

Összesen 221 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    572.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    209 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    340 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    990 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2184 micro
Összesen 590 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    71.4 g

Zsír

  • Összesen
    52.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2291.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    319 mg
  • Kálcium
    381 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    1083 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    398.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    375.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    836 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1361 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    163 micro
  • β-karotin
    3959 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8735 micro
Összesen 2356 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    371 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    818 micro
Összesen 221 Kcal

Hozzávalók

A reteklevél pestohoz

A tésztához

A sült retekhez

Elkészítés

A reteklevél pestohoz

  1. Tegyük fel a tésztavizet főni (ekkor csak só kell bele, az olaj majd a kifőtt tésztára szükséges), amikor lobogva forr, tegyük bele a tésztát, és időnként megkeverve, főzzük ki fogkeményre (ha leszűrtük, nem kell lemosni, hanem kevés olívaolajjal locsoljuk meg, és keverjük át, így nem ragad össze).
  2. Amíg fő a tészta, készítsük el a pesto-t, ehhez alaposan átnyomkodva, meleg vízzel mossuk meg a reteklevelet, majd a reteklevél pesto-nál írt összetevőkkel tegyük a turmix-, vagy aprító gépbe, és alaposan keverjük össze
  3. Tisztítsuk meg a retekfejeket és az újhagymát, majd a retkeket méretüktől függően vágjuk félbe vagy negyedbe, az újhagymát pedig karikára.
  4. Tegyünk fel serpenyőben 2 evőkanál olajat, majd amikor felhevült az olaj, dobjuk bele az újhagymát és a retket, sózzuk, borsozzuk, és néhány percig süssük (jó, ha átforrósodnak, de ropogósok maradnak).
  5. Tálaláskor a meleg tésztára kerül a pesto, és arra az újhagyma-retek páros.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3234
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 31.

Ajánló

Lehet hozzá adni ízlés szerint további fűszereket, bazsalikomot. A pesto-t fel lehet használni mártogatónak vagy szendvicskrémnek is.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Reteklevél pesto-s tészta sült retekkel
Receptműves 119 recept

Arra érdemes figyelni, hogy friss, ha lehet zsenge reteklevelet használjunk, és természetesen mindig nagyon alaposan mossuk meg. Bevallom, a hitelesség kedvéért kipróbáltam lapulevél méretű reteklevéllel is, azzal is elkészíthető, de közel sem olyan finom, mint a zsenge, egy picit talán még kesernyés is (ezt lehet enyhíteni csipet cukorral és pár csepp citromlével, de javaslom inkább a zsenge leveleket...).  Az étel elsőre kifejezetten meghökkentő, már az alapanyag-beszerzés is mosolyt csalt az arcomra, nem csak a csábító, pirosló retekszemek miatt, hanem a zöldséges arcát látva, amikor megtudja, hogy a zöldje marad, mert most (főképp) arra van szükségem, ja, és nem nyuszinak lesz :-). Aki szeret kísérletezni, mindenképp javaslom kipróbálni, eddig a kétkedőket meggyőzte, igazi friss, könnyű és gyors ebéd...

Hozzászólások

Törölt felhasználó

hat ez erdekesen hangzik, nem is tudtam, h a levelet is lehet hasznalni. a napokban biztos elkeszitem. a vajretek az az egyszeru, piros, ami ami az alapanyagoknal van kepnek?

Receptműves

Igen, az :-) Olyat érdemes keresni, ami friss, (ha lehet még) zsenge és biztosan nem volt a közelmúltban permetezve (azért alaposan mosd meg)... Remélem Neked is elnyeri a tetszésedet :-)

Törölt felhasználó

elkeszitettem eletem elso pestojat. nem volt rossz, csak igy elsore kicsit szokatlan. masnap fott krumplihoz ettem, ugy jobban izlett. de lehet h csak azert mert jobban szeretem a burgonyat a spagettinal. jo volt kiprobalni vmi ujat, kosz a receptert.

Receptműves

Az biztos, hogy nem egy szokványos étel :-) Azt tapasztaltam, hogy a retekt?l is függ, milyen íz? lesz... Örülök, hogy kipróbáltad.

Hozzávalók

A reteklevél pestohoz

A tésztához

A sült retekhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.