r
Nosalty Logó

Zöldborsós csirkemell Glaser konyhájából

Glaser
Zöldborsós csirkemell Glaser konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

293
Kalória
39.1g
Fehérje
12.9g
Szénhidrát
7.7g
Zsír
172.7g
Víz
109.5g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
6.8g
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 293 kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 583 kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    708.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    172.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1323 micro
Összesen 293 kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1417.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    766 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    345.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    278 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    601 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2646 micro
Összesen 583 kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    434 micro
Összesen 96 kcal

Elkészítés

  1. A húst kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk.
  2. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. A húst adagonként enyhén megpirítjuk a forró olajban. Legvégül megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, és visszarakjuk a megpirult húsdarabokat.
  3. Hozzáadjuk a zöldborsót. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. Lefedjük, és kb. 10 perc alatt puhára pároljuk.
  4. A keményítőt csomómentesen elkeverjük a tejjel, ráöntjük a húsra, 1-2 percig forraljuk. Megszórjuk a petrezselyemzölddel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 12 p

Egy gyors húsétel. A mártást ízesíthetjük egy kis tejföllel vagy tejszínnel.

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek