Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges-mézes csirke

Zöldséges-mézes csirke
Zöldséges-mézes csirke
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan szerettem volna valamilyen csirkés egytálételt készíteni, ez lett most belőle. 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk.
  2. Serpenyőben nagyobb lángon elkezdjük sütni a hagymát, pár perc múlva hozzáadjuk a paprikát és a zellert. Meglocsoljuk 1 ek szójaszósszal, sózzuk, borsozzuk. Néhány percig nagy lángon megpirítjuk, ügyeljünk rá, hogy ropogós maradjon a zöldség.
  3. Ha kész van a zöldség, egy tálba kiszedjük. A serpenyőbe most beletesszük a felkockázott csirkemellet, elkezdjük pirítani, hozzáadjuk a másik ek szójaszószt, a fokhagymát, és a curryt. Addig sütjük, amíg a leve el nem fő.
  4. Amikor már kezd kicsit barnulni, hozzácsepegtetjük a mézet, és pár percig tovább pirítjuk. A tálból a zöldséget hozzáöntjük, kicsit összesütjük a zöldséget meg a húst. Hozzáadjuk a kukoricát is.
  5. Egytálételként, de körettel is fogyasztható.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 3 294
elküldve: 3
receptkönyvben: 64
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

shanks

Mióta szakács: 2013.03.25.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mézes-szójaszószos csirkemell, zöldséges-mézes csirkemell kockák, mézes csirkekockák

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

517
csirkemell filé 50 dkg
zöld kaliforniai paprika 1 db
halványító zeller 4 közepes szár
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
szójaszósz 2 ek
méz 2 ek
csemegekukorica 15 dkg
curry por 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek