Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Friss zöldborsóleves nokedlival

Friss zöldborsóleves nokedlival
Friss zöldborsóleves nokedlival
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkorom kedvence. Főleg nyáron, ha maradt ebédről egy kevés, langyosan, vacsorára. :) Igazán finom, ha az összes hozzávaló friss, zsenge.

hozzávalók / 3 adag

Leves

Nokedli

ajánlat

Leveseseknek mindenképp. Nagyon egyszerű elkészíteni! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

Leves

  1. A zöldségeket tisztítjuk, pucoljuk, felvágjuk.
  2. Olajon a vékony karikára vágott répákat kb. 20 perc alatt, alacsony hőfokon, fedő alatt, néha megkavarva pároljuk. Utána kb. 5 percre a borsót is hozzáadva átpároljuk.
  3. A párolt zöldségekre lisztet szórunk, jól átforgatjuk, majd a pirospaprikával is jól beforgatjuk.
  4. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje, beletesszük a leveskockát, a fűszereket, és fedő alatt, alacsony hőfokon puhára főzzük a zöldségeket.
  5. A csokor petrezselymet a főzés vége felé tesszük bele.

Nokedli

  1. Keverjük össze a tojást, a sót és a lisztet jól. Annyi liszt kell, amennyit felvesz a tojás, és egy sűrű, tésztaszerű masszát kapunk.
  2. A levesbe szaggatjuk egy kiskanál segítségével, és megfőzzük kb. 3-5 perc alatt. Aki sok nokedlit szeret benne, az készítheti 2 tojással is.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 4 869
elküldve: 1
receptkönyvben: 28
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Morzsácska

Mióta szakács: 2012.07.12.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: levesek
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

borsóleves, zöldborsóleves, borsóleves nokedlival, zöldborsóleves galuskával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

312
zöldborsó 30 dkg
sárgarépa 3 közepes db
fehérrépa 3 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 1 csapott ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
leveskocka 2 db
víz 7 dl
finomliszt 2 evőkanál
tojás 1 db
3 csipet