Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A legegyszerűbb borsóleves óriásnokedlivel

A legegyszerűbb borsóleves óriásnokedlivel
A legegyszerűbb borsóleves óriásnokedlivel
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A borsólevest sokan készítik egy kis hússal - farháttal vagy szárnnyal. Ez egy egyszerű, húsmentes változat - szép nagy, kerek nokedlikkel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldborsót kifejtjük, a répákat megpucoljuk és felkarikázzuk. A hagymát apróra vágjuk.
  2. A hagymát, répákat és a borsót betesszük egy fazékba, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, és felforraljuk. 20-25 perc alatt készre főzzük.
  3. Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet, és világosbarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikát, levesszük a tűzről, és elkeverjük. Hideg vízzel felöntjük, és csomómentesre keverjük.
  4. A rántást visszaöntjük a levesbe, és kis lángon tovább forraljuk.
  5. A tojást felverjük, sózzuk, majd hozzáadunk kb. 5 dkg lisztet hozzáadunk. Jól kikeverjük, és egy kiskanállal a gyöngyöző leveshez adjuk.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 149
össznézettség: 63 165
elküldve: 0
receptkönyvben: 144
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
773 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

egyszerű zöldborsóleves

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gyula390
gyula390 Mon, 2017-06-26 11:56

Jó nokedli alapanyag a Chia-mag, 1 evőkanál Chia, 1evőkanál búzadara, 1 tojás, só, csipet sütőpor, kiskanál felaprított petrezselyem zöldje.

193
vöröshagyma 1 kis db
zöldborsó 25 dkg
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1.5 ek
finomliszt 1 púpozott ek
fűszerpaprika 1.5 teáskanál
tojás 1 db
finomliszt 5 dkg
víz 1.3 l