r
Nosalty Logó

Zöldbabos tofuragu

Nicki
Zöldbabos tofuragu
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

286
Kalória
11.6g
Fehérje
15.4g
Szénhidrát
21.5g
Zsír
192.7g
Víz
-
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
6.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 286 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 860 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 111 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    679.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    446 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    192.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    866 micro
  • β-karotin
    2189 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    437 micro
Összesen 286 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    64.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2038.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    1337 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    578.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    656 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2597 micro
  • β-karotin
    6567 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1312 micro
Összesen 860 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    333 micro
  • β-karotin
    841 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 111 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát félbevágjuk, vékonyan felszeleteljük, a fokhagymát is apróra vágjuk, mindkettőt kevés olajon megpirítjuk. Mikor kezd enyhén barnulni, egy csipet cukrot szórunk rá, átpirítjuk, levesszük a tűzről, és félretesszük.
  2. A zöldbabot és a répát kevés olajon megpirítjuk, majd egy kis vizet öntünk alá (kb. 0,5 dl), és fedő alatt pároljuk. Nem kell teljesen puhának lennie. A hagymához öntjük.
  3. A tofut felcsíkozzuk (kb. akkorára, mint a zöldbab), és 2 ek olajon átpirítjuk, mikor már kicsit barnul, rászórjuk a tandoori fűszerkeveréket és a chilit, elkeverjük, majd ráöntjük a szójajoghurtot, hozzáadjuk a zöldségeket, sózzuk borsozzuk, és 3-5 perc alatt összepároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p

A kedvenc újságomban láttam ezt a receptet, de ott szejtánnal készítették, kipróbáltam tofuval, és úgy még finomabb lett. Ezért gondoltam, mást is érdekelne egy ilyen gyors vacsora.:)

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Nosalty-kvíz: Hány mérgező gombát ismersz fel a képekről?

Amíg tart a gombaszezon, és az erdőt járjuk, addig szinte biztosan lépten-nyomon mi is belebotlunk az erdő apró lakóiba. Igen ám, de érdemes körültekintően közeledni feléjük, ugyanis nem mindegyik híres jószándékáról. Most olyan gombákat kell felismernetek képekről, melyek hazánkban is megteremnek, azonban mérgező hatásuk miatt tilos a fogyasztásuk.

Top Receptek