Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csicseriborsós sütőtök paradicsomosan

Csicseriborsós sütőtök paradicsomosan
Csicseriborsós sütőtök paradicsomosan
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A csicseriborsónak magas élelmirost-, fehérje-, folsav- és vitamintartalma, kedvező szénhidrát-összetétele van. Emelett remek az íze, és számtalan módon felhasználható sós és édes ételekben egyaránt.

A sütőtökben többek között sok a foszfor, C-, A-, B1-, B2-, B6-vitamin és folsav.

Ha valaki nem szereti, vagy nem tud beszerezni friss koriandert, annak a lapos levelű petrezselyemzöld is kiváló lesz ehhez az ételhez.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát egy kevés olajon megdinszteljük a babérlevéllel. Amikor pirulni kezd, rátesszük a kb. 2 cm-es kockákra vágott sütőtököt, és nagy lángon összesütjük a reszelt fokhagymával és a garam masalával.
  2. Amikor a tök külseje kissé karamellizálódott, hozzáadjuk az apróra vágott, hámozott paradicsomot, és felöntjük a paradicsomlével. Beletesszük a főtt csicserit, és fedő alatt kb. 10 percig főzzük, majd fedő nélkül addig, amíg a szósz besűrűsödik.
  3. Tálaláskor megszórjuk aprított korianderzölddel, és valamilyen friss kenyérfélét adunk hozzá. 
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 560
elküldve: 2
receptkönyvben: 146
elkészítve: 13/19
Facebookon megjelent: -

szakács

ZilkaZil

Mióta szakács: 2013.01.21.
125 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - keményítőnap
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: vegán
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csicseriborsó sütőtökkel paradicsomszószban, paradicsomos sütőtök, sütőtökös csicseriborsó

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

divica
divica Sat, 2017-01-14 17:45

Ez egy jó étel. :)
Nem először készítettem el, eddig a receptbeli karamellizálás nem sikerült. Ma azzal kezdtem, hogy 1 kanál kristálycukrot karamellizáltam, ebbe az olaj, utána a tökkockák. Egyebekben a recept szerint készítettem. Ajánlom azoknak akik az indiai ízeket szeretik.
Meg fogom próbálni fasírtban is a tök/csicseri párosítást. :)

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Wed, 2017-03-01 21:10

Ahhoz, hogy karamellizálódhasson a tök, szárazra kell törölni, és forró serpenyőben, nagy lángon kell sütni, hogy egy kicsit megbarnulva süljön, ne pedig főjön. Persze a tök húsától is sok függ...egyébként úgy is tökéletes, ha csak szimplán meg van sütve / párolva, nem szükséges a cukor. Igen, fasírtban is nagyon jók ezek az alapanyagok. Gondoljunk csak a falafelre! :)

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Thu, 2014-10-16 18:06

En altalaban inspiraciot gyujtok masok receptjeibol, es kedvemre varialom azokat, szoval persze, el lehet nelkule is kesziteni. Ugy viszont egy masik etel lesz belole, annyi bizonyos :)

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Fri, 2013-02-08 13:32

Most hogy mondod, rájöttem, hogy elég gyakran párosítom a sütőtököt és a csicserit :) Pl. fasírtfélékben is nagyon jók együtt.

1109
csicseriborsó 50 dkg
sütőtök 20 dkg
paradicsomlé 5 dl
paradicsom 2 db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
garam masala 1 ek
babérlevél 1 db
koriander 0.5 csokor
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint