r
Nosalty Logó

Csicseriborsós sütőtök paradicsomosan

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ZilkaZil
Csicseriborsós sütőtök paradicsomosan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1137 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2272 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 148 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1434.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    271 mg
  • Foszfor
    749 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    54 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    466.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    579 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    222 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1493 micro
  • Kolin:
    276 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    804 micro
  • β-karotin
    5069 micro
  • β-crypt
    2931 micro
  • Likopin
    25166 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 1137 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.6 g

Zsír

  • Összesen
    48.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2869.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    474 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    543 mg
  • Foszfor
    1498 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    108 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    369.8 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    71 mg

VÍZ

  • Összesen
    933.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1158 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    445 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2985 micro
  • Kolin:
    552 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1609 micro
  • β-karotin
    10138 micro
  • β-crypt
    5862 micro
  • Likopin
    50331 micro
  • Lut-zea
    680 micro
Összesen 2272 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    662 micro
  • β-crypt
    383 micro
  • Likopin
    3285 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 148 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát egy kevés olajon megdinszteljük a babérlevéllel. Amikor pirulni kezd, rátesszük a kb. 2 cm-es kockákra vágott sütőtököt, és nagy lángon összesütjük a reszelt fokhagymával és a garam masalával.
  2. Amikor a tök külseje kissé karamellizálódott, hozzáadjuk az apróra vágott, hámozott paradicsomot, és felöntjük a paradicsomlével. Beletesszük a főtt csicserit, és fedő alatt kb. 10 percig főzzük, majd fedő nélkül addig, amíg a szósz besűrűsödik.
  3. Tálaláskor megszórjuk aprított korianderzölddel, és valamilyen friss kenyérfélét adunk hozzá.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 9520
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csicseriborsós sütőtök paradicsomosan
ZilkaZil 127 recept

A csicseriborsónak magas élelmirost-, fehérje-, folsav- és vitamintartalma, kedvező szénhidrát-összetétele van. Emelett remek az íze, és számtalan módon felhasználható sós és édes ételekben egyaránt. A sütőtökben többek között sok a foszfor, C-, A-, B1-, B2-, B6-vitamin és folsav. Ha valaki nem szereti, vagy nem tud beszerezni friss koriandert, annak a lapos levelű petrezselyemzöld is kiváló lesz ehhez az ételhez.

Hozzászólások

DiaNatura

Nagyon jó párosítás! Köszönöm az ötletet! :) Üdv, Dia

ZilkaZil

Most hogy mondod, rájöttem, hogy elég gyakran párosítom a süt?tököt és a csicserit :) Pl. fasírtfélékben is nagyon jók együtt.

Éva-Anyóca

Micsoda szín és ízkavalkád, köszönöm szépen.:-)) Éva-Anyóca

kmary2

Garam masala f?szerkeverék mindenképp kell bele?

ZilkaZil

En altalaban inspiraciot gyujtok masok receptjeibol, es kedvemre varialom azokat, szoval persze, el lehet nelkule is kesziteni. Ugy viszont egy masik etel lesz belole, annyi bizonyos :)

aphrodite10

És a csicseriborsó az hol van belöle?

ZilkaZil

Köszi, hogy észrevetted, javítottam a leírást.

divica

Ez egy jó étel. :) Nem el?ször készítettem el, eddig a receptbeli karamellizálás nem sikerült. Ma azzal kezdtem, hogy 1 kanál kristálycukrot karamellizáltam, ebbe az olaj, utána a tökkockák. Egyebekben a recept szerint készítettem. Ajánlom azoknak akik az indiai ízeket szeretik. Meg fogom próbálni fasírtban is a tök/csicseri párosítást. :)

ZilkaZil

Ahhoz, hogy karamellizálódhasson a tök, szárazra kell törölni, és forró serpeny?ben, nagy lángon kell sütni, hogy egy kicsit megbarnulva süljön, ne pedig f?jön. Persze a tök húsától is sok függ...egyébként úgy is tökéletes, ha csak szimplán meg van sütve / párolva, nem szükséges a cukor. Igen, fasírtban is nagyon jók ezek az alapanyagok. Gondoljunk csak a falafelre! :)

Tzitzka

Nagyon finom lett, bevesszük a családi recepttárba :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek