Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldbabos-húsos rakott krumpli

Zöldbabos-húsos rakott krumpli
Zöldbabos-húsos rakott krumpli
85 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lajos Mari receptjei közül "háziasítottam", nagyon fincsi lett, ezért gondoltam, közzéteszem itt. A rakott krumpli repertoáromat sikerült vele gazdagítanom. :-)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Finom, egészséges, és elég nehéz elrontani.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sós vízben, héjában megfőtt krumplit felkarikázzuk.
  2. Kevés olajon a felkockázott hagymát és felaprított fokhagymát üvegesre pároljuk, rádobjuk a darált húst. Fehéredésig kevergetjük, sózzuk, borsozzuk, kis rozmaringgal megbolondítjuk. Kb. 15 percig pirítjuk mérsékelt tűzön.
  3. A zöldbabot mosás, szálkátlanítás után (ha szükséges, bár nekem a zöldbabbal nem sok ilyen teendőm adódott) 4-5 centis darabokra vágjuk. Forrásban lévő sós vízbe dobjuk, és félpuhára főzzük.
  4. A paradicsomot cikkekre vagdossuk, a bazsalikomleveleket is felaprítjuk. A sajtot lereszeljük, a tejfölt érdemes egy kis tejjel hígítás céljából összekutyulni. A zöldbabból és a paradicsomgerezdekből is egy keveset félreteszünk dísznek az étel tetejére.
  5. Vajjal vagy margarinnal kikent tepsiben, vagy nagyobb tűzálló tálban a krumplikarikák felét szétterítjük. Rásimítjuk a darált húst, erre kerül a zöldbab és a paradicsom. Rászórjuk a bazsalikomot, és jöhet a krumplikarikák másik fele. Rálocsoljuk a tejfölt, megszórjuk reszelt sajttal, elrendezzük a tetején a félretett zöldbabot és paradicsomot.
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 338
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Egyszeregy

Mióta szakács: 2013.08.16.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldséges rakott krumpli, zöldbabos rakott burgonya, rakott krumpli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

566
burgonya 1 kg
darált sertéshús 60 dkg
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
zöldbab 40 dkg
paradicsom 5 közepes db
tejföl 375 ml
trappista sajt 15 dkg
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
rozmaring 1 csipet
bazsalikom 1 marék
vaj 0.5 ek