Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyros-sal rakott burgonya

Gyros-sal rakott burgonya
Gyros-sal rakott burgonya
95 perc / előkészület: 35 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy német folyóiratban akadtam erre a finom ételre. A szűzpecsenyét helyettesíthetjük sertéstarjával.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst vékony csíkokra vágjuk, majd elkeverjük az olajjal és a gyros fűszerkeverékkel. Kb. 3 órát hagyjuk pácolódni.
  2. A burgonyát sós vízben kb. 30 percig főzzük. Leszűrjük, meghántjuk, hűlni hagyjuk, majd szeletekre vágjuk.
  3. A káposztát vékony csíkokra vágjuk.
  4. A húst egy forró serpenyőben kb. 3-4 perc alatt jól megpirítjuk, kivesszük.
  5. A káposztát a pecsenyezsírban kb. 10 percig dinsztejük. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a tejszínnel és kb. 3 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük.
  6. A burgonyát elosszuk egy kivajazott tűzálló tálba. A húst elkeverjük a káposztával, majd a burgonyára elosszuk.
  7. A créme fraichet sóval, borssal ízesítjük, rákenjük a húsos káposztára, majd megszórjuk a sajttal.
  8. Előmelegített sütőbe toljuk és megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 610
elküldve: 0
receptkönyvben: 177
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: német
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres sertésszűz burgonyával lerakva, gyros burgonyával creme fraiche-vel sütve, rakott krumpli tejszínes hússal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

666
burgonya 400 g
káposzta 300 g
napraforgó olaj 1 ek
sertésszűz 300 g
gyros fűszerkeverék 3 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
főzőtejszín 75 g
crème fraîche 75 g
sajt 50 g
vaj 1 ek