r
Nosalty Logó

Túróval rakott krumpli sonkával és zöldspárgával

Gonoszka1
Túróval rakott krumpli sonkával és zöldspárgával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

577
Kalória
28.2g
Fehérje
48.4g
Szénhidrát
29.8g
Zsír
277.2g
Víz
103.4g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
8.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 577 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3464 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1040.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    449 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    277.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    353 micro
Összesen 577 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.9 g

Zsír

  • Összesen
    179.1 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6242 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    1394 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    391 mg
  • Foszfor
    1667 mg
  • Nátrium
    2692 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    290.2 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1663.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1135 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    260 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    458 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1023 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1285 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2118 micro
Összesen 3464 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 102 kcal

Elkészítés

  1. A krumplit héjastól enyhén sós vízben megfőzzük. A spárgát megtisztítjuk, alaposan megmossuk, és cukros-citromos vízben kb. 2-3 percig főzzük. Rögtön leszűrjük, és hideg vizet engedünk rá.
  2. A túrót 40 dkg tejföllel, a leöblített, felaprított medvehagymával, sóval, tojással elkeverjük.
  3. A megfőtt krumplit megpucoljuk, karikára vágjuk.
  4. Egy mélyebb, tűzálló tálat kikenünk a zsiradékkal. Beleteszünk egy sor krumplit. Erre kenjük a túrós keverék felét. Erre megint egy sor krumpli kerül. Ezt beterítjük egy sor sonkával, és erre rárendezzük a spárgákat, majd ezt befedjük a sonka másik felével. Erre rákenjük a második felét a túrós keveréknek, majd befedjük a maradék krumplival.
  5. Alufóliával letakarjuk, és kb. 40 percig sütjük 210 fokra előmelegített sütőben.
  6. Közben lereszeljük a sajtot, és összekeverjük a 20 dkg tejföllel.
  7. Az ételünkről leszedjük a fóliát, és rákenjük a sajtos tejfölt. Pirosra sütjük (ez kb. 15-20 perc).
  8. Forrón tálaljuk ezt a nagyon finom, tavaszi ételt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 35 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x30

Végre megjelent a zöldspárga! Nem tudtam otthagyni, így elkészítettem ezt a nagyon finom, tavaszi ételt. Az én általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 129 kalória van.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek