r
Nosalty Logó

Rakott krumpli Bia konyhájából

kibia
Rakott krumpli Bia konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

600
Kalória
24.4g
Fehérje
30.3g
Szénhidrát
42.5g
Zsír
230.4g
Víz
230.9g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
3.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 600 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3004 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 151 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1915.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    1165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    230.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 600 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.1 g

Zsír

  • Összesen
    212.4 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9577.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    1483 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    1802 mg
  • Nátrium
    5827 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    151.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1152.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1003 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    196 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    768 mg
  • Retinol - A vitamin:
    995 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1053 micro
Összesen 3004 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 151 kcal

Elkészítés

  1. Sós vízben felrakjuk a meg nem pucolt krumplit főni. Egy másik lábosba szintén vizet teszünk, ezt is feltesszük, hogy forrjon, és ebbe is rakunk sót. Forrás után belerakjuk a tojásokat, 5-6 percig főzzük, ekkor már biztosan nem marad folyós a közepe. Mikor a krumpli is megfőtt, megpucoljuk azt is és a tojásokat is, majd karikákra vágjuk őket.
  2. A hagymát, a kolbászt, a virslit és a kolozsvári szalonnát ízlés szerinti, de sosem túl vastag darabokra vágjuk.
  3. Veszünk egy tepsit, és már el is kezdjük rétegezni a hozzávalókat. Legelőször az aljára 3 szelet bacon kerül, így biztosan nem lesz száraz a végeredmény. Ezután krumpli egy rétegben, ezt sózzuk is. Ha ez rákerült olyan szorosan, hogy sehol ne lássuk a tepsi alját, akkor jöhet 2 db tojás, a hagyma fele, a kolbász, a virsli és a kolozsvári szalonna, majd ezután megint hagyma és tojás.
  4. A tejfölt közben kikeverjük némi ételízesítővel és egy gerezd reszelt fokhagymával. Ennek a keveréknek a felét tesszük most a tepsibe, majd ezután még egy és egyben az utolsó réteg krumpli jön, ennek a tetejére pedig a maradék tejföl és a sajt.
  5. A sütőt 180°-ra állítjuk alsó-felső sütésre, és addig hagyjuk sülni, amíg a sajt meg nem barnul a tetején.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezek a hozzávalók voltak egyik nap otthon a hűtőben és a kamrában, amikor anya megkért, hogy főzzek valamit. Gondoltam, akkor legyen rakott krumpli, de krumpli sem volt olyan sok, így ennyiből kellett kihozzak valamit, ezért született meg az a rakott krumplim, aminek csak az alján és a tetején van krumpli.  Szerintem sokkal finomabb. ;-)

További receptek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek