r
Nosalty Logó

Rakott krumpli zalai módra

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rakott krumpli zalai módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 773 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3088 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 144 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    56.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1434.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    794 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    321.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    272 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    517 micro
Összesen 773 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.7 g

Zsír

  • Összesen
    225 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5739.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    797 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    1364 mg
  • Nátrium
    3177 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1285.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1201 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    913 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1086 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1203 micro
  • β-crypt
    274 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2069 micro
Összesen 3088 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 144 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit feltesszük főni a héjában.
  2. Az olajat felhevítjük a serpenyőben, és beletesszük az apróra vágott hagymát. Mikor már üvegesre sütöttük, lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a paprikát. Ezután visszatesszük a tűzre, és beleöntjük a tejfölt. Kicsit megrottyantjuk, és ezzel készen is van a mártásunk a krumplihoz.
  3. Megfőzzük a tojásokat, megtisztítjuk, felkarikázzuk. A kolbászt is felszeleteljük.
  4. Mikor a krumpli megfőtt, meghámozzuk őket.
  5. Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk, és meghintjük kevés zsemlemorzsával. Elkezdjük a rétegezést.: krumplikarikák, tojás, kolbász, majd rá a paprikás tejföl, és ez mindaddig, míg el nem fogy a hozzávalónk. Tetejét megkenjük tejföllel, és a sütőbe tesszük, kb. 35 percig sütjük, amíg meg nem pirult a teteje.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 48
  • Össznézettség: 58515
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 20.

Ajánló

A lustábbak csinálhatják, hogy a már meghámozott krumplit teszik fel főni, de én úgy vettem észre, hogy héjában főzve sokkal ízletesebb. Tetejére szórhatunk még sajtot is. Savanyúsággal tálaljuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mielőtt nem ismertem ezt a verziót, nem igazán tartozott a kedvenceim közé ez az étel, olyan száraz. Mikor Zalaegerszegen laktam, ott lestem el ezt a receptet. Ez jó szaftos, élvezet enni. :)

Hozzászólások (4)

Törölt felhasználó

nagyon jó!!!de még finomabb ha a krumplikarikára a tojást a kolbászt és egy kis sajtot le daráljuk a három összetev?t össze keverjük és el kenjük a krumplin majd rá a paprikás tejföl.majd megint a krumpli és a sima tejfölbe a tetejére ami kerül ahoz hozzá teszünk tojássárgáját egy kis színes bors só és egykevés fokhagyma por.teljes íz csoda

Éva-Anyóca

Nagyon meghozta az ételhez az ihletet a fénykép!!Köszi ezt a változatot!A kolbász csak simán paprikás, vagy esetleg csíp?s is???Ha tudsz válaszolj, addig nem csinálom meg.Köszi:Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Nálunk a család nagyobbik része vega. Szerintem kolbász nélkül is nagyon ízletes lesz az öntet miatt. Én a rakott krumplit eddig csak krumpli.tojás tejföl, sajt anyagokból készítettem Az volt abban a pláne, hogy a krumplit tejföllel kevertem mindjárt a tepsiberakás el?tt, mert így szaftosabb. Ez a recept tetszik

kaktuszk

Nagyon szeretem ezt a receptet! Pár éve olvastam el?ször, azóta csak így készítem, mert sokkal szaftosabb és ízletesebb, mint a hagyományos verzió! Köszönet érte :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek