Nosalty Logó

Zöldbabos finomság

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ágicámdrágám
Ezen a képen: Zöldbabos finomság
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 770 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3076 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 116 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    51.4 g

Zsír

  • Összesen
    51.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1195.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    601 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    491.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    181 micro
  • β-karotin
    1017 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    1515 micro
Összesen 770 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    205.7 g

Zsír

  • Összesen
    205.4 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    578 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4782.7 g
  • Cink
    60 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    996 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    411 mg
  • Foszfor
    2404 mg
  • Nátrium
    709 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.5 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1967 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    923 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    200 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    404 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    426 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    545 micro
  • α-karotin
    725 micro
  • β-karotin
    4069 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    6060 micro
Összesen 3076 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    97 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 116 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst kockára vágjuk.
  2. Az apróra vágott hagymát kevés zsiradékon megdinszteljük, hozzáadjuk a szintén kicsire vágott paradicsomot, paprikát, fokhagymát, majd a húst.
  3. Megszórjuk fűszerpaprikával, és gyorsan felöntjük kevés vízzel, hogy a paprika ne égjen meg, pár percig kevergetve főzzük, amíg a hús kifehéredik, ezek után felöntjük kevés vízzel, és a pörköltet majdnem készre főzzük (ügyelve arra, ha a víz elfőtt, akkor pótoljuk).
  4. Hozzáadjuk az összevágott zöldbabot, és együtt készre főzzük.
  5. A tejfölt 1 evőkanál liszttel összekeverjük, és behabarjuk vele a zöldbabos pörköltet.
  • elkészítettem: 20 alkalommal
  • Feltöltés dátuma: 2012. June 11.

Ajánló

Az igazi a nyári friss zöldbabbal, azonban télen is elkészíthető fagyasztott zöldbabból.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ágicámdrágám 31 recept

Családom nem igazán szereti a hagyományos zöldbabfőzeléket, ezért kitaláltam mi lenne, ha így csinálnám meg. Hát mit mondjak, nagyon bejött. Csináltam már lábszár helyett csirkével és kakassal is. Nem is tudom, melyik a legfinomabb. Valamikor frissen vágott petrezselymet teszek bele a végén. Mióta Horvátországban találkoztam a zöld ceruzababbal, azóta itthon is szívesebben készítem vele. Cserépedényben főzve is nagyon ízletes. Bátran tudom mindenkinek ajánlani. Friss kenyérrel nagyon laktató.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ma ez lesz az ebéd!Köszi a receptet,én virslivel szoktam készíteni ,amit karikákra vágok,de így is ki fogom próbálni,szeretjük a zöldbabot.:)

Ágicámdrágám

Próbáld ki,nagyon finom.Ha van cserépedényed érdemes azzal is próbálkozni,teljesen más ízvilága van.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek