r
Nosalty Logó

Színpompás paradicsomsaláta

Simon Gábor
Olaszos paradicsomsaláta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Paradicsomsaláta

201
Kalória
2.3g
Fehérje
9.2g
Szénhidrát
18g
Zsír
218.5g
Víz
-
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
5.5g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Paradicsomsaláta

Összesen 201 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Paradicsomsaláta

Összesen 807 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Paradicsomsaláta

Összesen 78 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    218.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    189 micro
  • β-karotin
    1313 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    4824 micro
  • Lut-zea
    1079 micro
Összesen 201 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    72 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1412.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    825 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    874 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    473 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    351 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    758 micro
  • β-karotin
    5253 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    19298 micro
  • Lut-zea
    4315 micro
Összesen 807 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    86.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    521 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1914 micro
  • Lut-zea
    428 micro
Összesen 78 kcal

Elkészítés

Paradicsomsaláta

  1. Vágjuk fel extra finomra a vöröshagymát (salottahagyma vagy fehérhagyma még jobbá teszi) és a fokhagymát. Tegyük egy tálba, sózzuk meg, kavarjuk át, és hagyjuk legalább 5 percet állni. A só elveszi a hagyma nyers ízét, erősségét.
  2. Locsoljuk meg fehérborecettel (vagy almaecettel, rizsecettel) és olívaolajjal, kavarjuk át egyneműre. Egy-két gerezd citromot is nyugodtan bele lehet facsarni.
  3. Vágjuk fel cikkekre a különböző fajtájú paradicsomokat, adjuk hozzá a dresszinghez, és tépkedjük bele a friss bazsalikomot. Friss kakukkfűvel, oregánóval is ízesíthetjük.
  4. Kavarjuk össze, és már tálalhatjuk is!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés módja: fermentálás / savanyítás

Vibrálóan színes, ízekben gazdag és természetesen rendkívül frissítő! Minél több fajta paradicsomot használunk a salátához, annál izgalmasabb lesz mind színvilágban, mind ízvilágban.

További receptek

Őszi saláta körtével

Nagyon változatos salátákat lehet ősszel is készíteni, igyekeztünk egy picit tartalmasabbat, hiszen került bele édesburgonya és cékla is. Amivel pedig megkoronáztuk az a sült ...

Vénusz

Címlapról ajánljuk

Top Receptek