r
Nosalty Logó

Zöldbabos batyu burgonyapürével

hami
Zöldbabos batyu burgonyapürével
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

830
Kalória
56.9g
Fehérje
41.2g
Szénhidrátok
49.1g
Zsír
398.7g
Víz
173.4g
Koleszterin
6.5g
Rost
4.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 830 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 1660 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 132 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.9 g

Zsír

  • Összesen
    49.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4797.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    811 mg
  • Nátrium
    3380 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    398.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    407 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    1429 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1692 micro
Összesen 830 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.8 g

Zsír

  • Összesen
    98.2 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    347 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9594.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    843 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    1622 mg
  • Nátrium
    6759 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    797.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    582 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    152 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    815 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    372 mg
  • Retinol - A vitamin:
    339 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    2858 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3383 micro
Összesen 1660 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    760.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    536 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 132 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A töltelék: A zöldbabot olajon és egy deci vizen puhára pároljuk. Miközben párolódik, hozzáadjuk a fűszereket: sót, borsot, fokhagymát összenyomva, ételízesítőt. A petrezselymet apróra vágjuk, és hozzákeverjük, mikor már majdnem kész.
  2. A hús megtöltése: A sertéscomb szeleteket klopfoljuk ki, és sózzuk be mindkét oldalát. Helyezzünk egy ek zöldbabot a kiterített hús közepére, tegyünk rá egy szelet sajtot, majd még egy kis zöldbabot. Négy oldalról hajtsuk fel a hús széleit, fogpiszkálóval rögzítsük egymáshoz, hogy ne essen szét. Kivajazott tepsire helyezzük a négy batyut.
  3. Kb. 1 óráig sütjük 190-200 fokon fólia alatt, míg meg nem puhul. Levesszük róla a fóliát, és még kb. 20 percre visszatesszük, hogy szépen megpiruljon.
  4. A köret: a burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk. Egy edénybe tesszük, annyi vizet öntünk hozzá, hogy a krumplit ellepje, és hozzáadunk 1 ek sót. Puhára főzzük a krumplit, mikor kész, leöntjük róla a vizet, beletesszük a margarint és a tejfölt, robotgéppel összedolgozzuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Eredetileg gombával szerettem volna megtölteni, de épp nem lehetett kapni a zöldségesnél. Végül nagyon örülök, hogy inkább zöldbabbal készítettem el, legalább már nem csak főzelékhez használom ezt a zöldséget. :)

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...