r
Nosalty Logó

Őszi zsebes csirkemell

Laura36
Őszi zsebes csirkemell
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

302
Kalória
33.4g
Fehérje
31g
Szénhidrát
6.7g
Zsír
260.1g
Víz
82.1g
Koleszterin
7.1g
Élelmi rost
18.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 302 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1207 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 79 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    33.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    757.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    260.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    410 micro
  • β-karotin
    2999 micro
  • β-crypt
    1689 micro
  • Likopin
    16778 micro
  • Lut-zea
    1574 micro
Összesen 302 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    133.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3031.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    524 mg
  • Foszfor
    1664 mg
  • Nátrium
    386 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    124.2 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    1040.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1393 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    390 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    340 micro
  • Kolin:
    553 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    1641 micro
  • β-karotin
    11996 micro
  • β-crypt
    6755 micro
  • Likopin
    67114 micro
  • Lut-zea
    6295 micro
Összesen 1207 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    808 micro
  • β-crypt
    455 micro
  • Likopin
    4519 micro
  • Lut-zea
    424 micro
Összesen 79 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellekre zsebet vágunk: keresünk rajta egy jó duci részt, és éles késsel, óvatosan belevágunk egy zsebet az oldalába. Sózzuk, borsozzuk a hús minden oldalát.
  2. A sajtkrémet összekeverjük a fűszerekkel és az apró darabokra vágott aszalt paradicsommal. Óvatosan megtömjük vele a csirkemelleket, nem baj, ha kicsit ki is jön a töltelék, de ne spóroljunk vele. A maradék sajtkrémet a húsok tetejére kenjük.
  3. Felkarikázunk 2 db paradicsomot, és a husik tetejére rakjuk, hogy fedjék egymást.
  4. Tepsibe rakjuk, és köré szórjuk a felkockázott zöldségeket, amiket köretnek szánunk. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és meghintjük kevés bazsalikommal.
  5. 180 fokon, körülbelül 50 percig sütjük. (Én a végén még reszeltem a paradicsomok tetejére sajtot, és az utolsó percekben még rápirítottam.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Szeretem a csirkemellet, de csak akkor, ha nincs kiszárítva, nem ízetlen. Ezzel a töltelékkel egyik sem lesz. Plusz a körettel, igazi jó, őszi vitaminbombát is adagolunk a szervezetünknek.

További receptek

Húsvéti sonkás burger

Ez a húsvéti sonkás burger tökéletes választás egy családi/ünnepi ebédhez vagy baráti összejövetelhez. A főtt sonka és a tojássaláta kombinációja örök kedvenc, a friss ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek