Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldbableves Iluska konyhájából

Zöldbableves Iluska konyhájából
Zöldbableves Iluska konyhájából
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nekem a zöldbablevesről anyukám jut eszembe, hisz ő nagyon szerette, és sokszor készített..... ha jó lesz az ízesítés, akkor egy finom levest kapunk!!! Minden egyes lépést leírok, hogy valóban jó legyen az eredmény. Ha langyosan szolgáljuk fel, még hűsítő is tud lenni!! :-)))

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én nagyon sok étel ízesítéséhez használok kakukkfű, bazsalikom, oregánó keveréket. A zöldbablevessel sem teszek kivételt, abba is szoktam tenni egy keveset. Ha valaki ecetesen kedveli, tegyen pár cseppet hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot tisztítás, darabokra vagdosás után odatesszük a vízben főlni. Mikor felforrt, fokhagymát törünk bele, és sózzuk. Lefedjük. Félpuhára főzzük, ez általában 35-45 perc.
  2. Elkészítjük a rántást: a zsírban üvegesre pároljuk a vöröshagymát, liszttel meghintjük, 1-2 percig kevergetjük, majd fűszer pirospaprikával színezzük, és rögtön felöntjük tejjel kb. 1,5-2 dl-rel. Hozzáöntjük a zöldbabhoz. A tejfölt simára keverjük kevés tejjel, hőkiegyenlítést végzünk (veszünk a forró levesből a hideg tejfölhöz), és végül folyamatos keverés mellett beleöntjük a zöldbabhoz. A maradék tejet is hozzáöntjük.
  3. Beletesszük az apróra vágott kaprot és borsikafüvet. Megvárjuk, míg egyet forr, majd lekapcsoljuk a tüzet alatta. Melegen vagy hidegen tálaljuk. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 4 572
elküldve: 0
receptkönyvben: 55
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
774 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejes zöldbableves,zöldbableves borsikafűvel,zöldbab leves,leves zöldbabból,fűszeres zöldbableves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

376
zöldbab 80 dkg
víz 1.5 l
fokhagyma 4 gerezd
0 ízlés szerint
sertészsír 1.5 ek
vöröshagyma 1 közepes db
finomliszt 1 csapott ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
tej 1.5 l
tejföl 4 ek
kapor 1 teáskanál
borsikafű 1 kávéskanál