r
Nosalty Logó

Zöldbableves almával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Olaszné Anci
Zöldbableves almával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 251 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1516 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 33 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    988.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    750 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    696.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    705 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    899 micro
Összesen 251 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    74.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5932.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    600 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    531 mg
  • Nátrium
    4499 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    4178.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    649 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    334 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    461 micro
  • β-karotin
    4228 micro
  • β-crypt
    423 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5396 micro
Összesen 1516 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 33 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított zöldbabot és a felkockázott vöröshagymát vízben feltesszük főni.
  2. Hozzáadjuk a sót, a cukrot, a kaprot és a petrezselymet.
  3. Közben elkészítjük a paprikás rántást, amit langyosra hűtünk, hogy hideg vízzel csomómentesre kikeverhessük.
  4. Ha a zöldbab megpuhult, hozzáadjuk a megmosott, héjas almát, de csak egy pár percig főzzük, nehogy az alma szétfőjön.
  5. A levest a felhígított paprikás rántással berántjuk és hozzáadjuk az ecetet.
  6. A tejfölt csomómentesre kikeverjük, majd hozzáadjuk a leveshez.
  7. Megkóstoljuk, majd ízlés szerint összehangoljuk a cukor, a só és az ecet ízét, hogy harmonizáljanak egymással.
  • Elkészítettem: 300 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3700
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 04.

Ajánló

Ha szeretitek az aludttejet, egyszer próbáljátok ki, úgy is finom! Lehet, hogy van is köztetek olyan, aki ismeri az aludttejjel készített ételeket !  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldbableves almával
Olaszné Anci 191 recept

Gyermekkorunkban nagyon sok így elkészített zöldbablevest és almalevest ettünk. Először akkor főzte így édesanyánk, amikor nem volt a kertben elég zöldbab. Aztán rájött, hogy nem is rossz ez a leves így elkészítve! Mivel akkor, amikor a szüleivel élt, azt látta, hogy minden a kertben termelt zöldséget, gyümölcsöt és azt, amit az állatok adtak, a húst, a tojást és a tejet igyekeztek felhasználni. A fölösleget pedig a piacra hordták eladni, hogy egy kis pénz is álljon a házhoz, így korán megtanult spórolni. A maradék tejet mindig szétöntögette és a főzésnél felhasználta, tejföl helyett. Így került a töklevesbe, az almalevesbe és a  zöldbablevesbe aludttej.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek